Ondernemers markt ontevreden over communicatie gemeente

HUIZEN - Marktkooplui zijn ontevreden over de manier waarop de gemeente Huizen met hen communiceert. De gemeente zou de marktzaken vanuit de ivoren toren regelen, zo stelt de fractie van de VVD in Huizen na gesprekken met ondernemers.

De partij stelt schriftelijke vragen aan het college van B en W. Aanleiding is de komst van een poelier op de zaterdagmarkt in de Kerkstraat. De kraam van de poelier staat pal voor de Vershof. Volgens de gemeente kan de poelier niet verplaatst worden, omdat er geen ander elektrapunt voor de poelier zou zijn. De VVD noemt dat 'denken in onmogelijkheden' en zou willen dat de gemeente Huizen klantvriendelijker optreedt. Bovendien stellen de liberalen vast dat er van de kant van de marktkooplui wel wordt meegedacht over een oplossing in ieders belang.

Deze kwestie blijkt niet op zich te staan. "Uit gesprekken met ondernemers op de markt is ons gebleken dat er grote onvrede is over de gang van zaken op de markt. Er wordt door de gemeente slecht gecommuniceerd en slecht geluisterd naar de geluiden en wensen van de ondernemers op de markt. De ondernemers op de markt praten over een 'torentjessfeer'. De gemeente regelt alles vanuit een torentje en van overleg is geen sprake. Dezelfde ervaring heeft ook de ondernemer van de Vershof. Hij heeft diverse keren aangedrongen op een overleg over zijn probleem met de standplaats van de poelier. Hij wil graag in een persoonlijk gesprek zijn argumenten op tafel kunnen leggen. Tot nu toe is een open gesprek echter niet mogelijk geweest en blijft het contact met de gemeente beperkt tot mailwisseling", aldus Jessica Prins van de VVD-fractie in een brief aan het gemeentebestuur. De VVD vraagt onder meer of het gemeentebestuur bereid is eventueel extra elektrapunten aan te leggen en of de portefeuillehouder bereid is tot een gesprek met de ondernemers om te komen tot een oplossing.