Komend weekeinde in Laren: de Atelierroute.
Komend weekeinde in Laren: de Atelierroute. Foto: Bob Awick

Tot zondag 25 juni

Eindexpositie 'Beweging'

De Hilt

De cursisten van Atelier Stawicki sluiten het seizoen af met een expositie rond het thema 'Beweging'.

donderdag 18 mei

Ontspannen

Bewustzijnscentrum Bala 9.30 uur

Gevarieerd programma met een groepsles yoga, daarna drie workshops om naar eigen inzicht knelpunten aan te pakken of spanningen te ontladen. Opgeven: citti.nl.

Koffieochtend

Brinkhuis Laren 10.00 uur

Elke donderdag een gezellige koffieochtend in de bovenzaal van het Brinkhuis.

Lunchpauzeconcert

Gemeentehuis 12.00 uur

Pianist Laura Hölzenspies en zangeres en pianiste Hanneke Huibers treden op met een Frans liedprogramma met muziek van G. Fauré, H. DuParc en F. Poulenc genaamd 'Parfum de roses, de rêves, de voyages'. Op het programma staat ook 'Dolly', quatre-mains van G. Fauré. € 10,- inclusief broodje en koffie.

Veteranen Sociëteit Huizen

De Brassershoeve 14.00 uur

Alle veteranen, jong en oud, zijn van harte welkom van 14.00 tot 17.00 uur.

Bingo in Johanneshove

Vivium Johanneshove 14.30 uur

Bewoners betalen € 2,80 en de kosten voor mensen van buitenaf zijn € 5,-.

Parkinson Café

Amaris Theodotion 14.30 uur

Vandaag staat het onderwerp 'Multidisciplinair' op het programma. Leden van ParkinsonNet vertellen over verschillende disciplines die van belang zijn bij de ziekte van Parkinson. Hierna kunt u uw vragen stellen. We sluiten af met een drankje. Om 14.00 uur kunt u de informatietafel van de Parkinson Vereniging bezoeken.

HLB Academie: Word filosoof

De Blaercom 19.30 uur

Jan Bransen is hoogleraar filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij neemt ons mee op een reis door het hedendaagse meningencircuit en laat zo zien hoe je je eigen mening kunt upgraden. € 8,50. Reserveren via www.bibliotheekhlb.nl.

vrijdag 19 mei

Mamacafé Huizen

Wijkcentrum Holleblok 10.00 uur

Els Aardewijn komt de moeders verrassen. Alle (aanstaande) ouders met baby's en kinderen tot vier jaar zijn van harte welkom.

Robert Jan Stips RJ Solo

Brinkhuis 12.00 uur

Robert Jan Stips speelt verrassende covers, nieuw werk, maakt cross-overs met klassieke muziek en vertelt daarbij anekdotes en verhalen. Verzoeknummers kunnen worden aangevraagd via info@stips.net. Het nummer moet wel iets met RJ te maken hebben...

zaterdag 20 mei

Repair Café

De Schoter 10.00 uur

De reparaties worden gratis uitgevoerd, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Fotoworkshop

De Brassershoeve 10.30 uur

De Gooische Fotoschool geeft de workshop 'Fotografie, studio en belichting' in samenwerking met fotograaf Jan Peter Fiering. Aanmelden: degooischefotoschool.nl.

Sportclinic

Verenigingsgebouw De Baat 11.30 uur

Sportclinic voor mensen met vermoeidheidsklachten en mensen die moeite hebben met het meekomen bij een reguliere sportvereniging. Ook mensen met een neurologische of lichamelijke beperking zijn van harte welkom. Deelname is gratis.

'De Knopenpot', jeugdtheater

Theater De Hasselbak 14.00 uur

De kindergroep van Deo et Arti speelt met veel enthousiasme het stuk 'De Knopenpot'. Twee voorstellingen: 14.00 en 19.30 uur. Entree: € 6,-. Bestellen: reservering@hasselbak.nl.

Mozartorkest

Sint Vituskerk Blaricum 20.00 uur

Philharmonisch Orkest Mozart uit Amsterdam speelt in de St. Vituskerk. De zevende symfonie van Ludwig van Beethoven wordt uitgevoerd met het prachtige tweede deel: het Allegretto. Volgens veel kenners het mooiste muziekstuk dat ooit is geschreven. € 15,-. Tot twaalf jaar gratis. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal.

zaterdag 20 mei
en zondag 21 mei

Atelierroute

Laren

Maar liefst 58 kunstenaars laten het werk zien dat zij het afgelopen jaar hebben gemaakt. Beelden, schilderijen (figuratief en abstract) , pen- en kleurpotloodtekeningen, pastels, foto's en prachtige sieraden van glas zijn allemaal te bewonderen tussen 11.00 uur en 17.00 uur in de verschillende kleurrijke ateliers. Een overzicht staat op www.atelierroutelaren.nl. Tijdens de atelierroute houdt familie La Brijn de jaarlijkse planten- en brocanteverkoop. Het huis ligt tussen drie ateliers op de Akkerweg in Laren. De docenten van de Gooise Academie voor Beeldende Kunsten tonen hun werk in het Groene Huis aan de Brink.

zondag 21 mei

Ride4KiKa 2017

Nautisch Kwartier & De Kalkovens 10.00 uur

Opgeven via www.ride4kika.nl. Tijdens de rit is er in Huizen een dagprogramma.

40+ Gospelkoor

De Goede Herderkerk 19.30 uur

40+ Gospelkoor Good News zingt ballads, gospelsongs en praiseliederen bij het thema 'Somebody’s knocking at your door'. Toegang vrij. gospelkoorgoodnews.nl.