Afbeelding

Elbert Aarssen

Bemanningslid & redactielid communicatie bij Stichting Huizer Botters, jong van hart, sinds 2016 in Huizen

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Webdesign, drukwerkontwerp, teksten schrijven, concepten uitwerken voor bedrijven via mijn eigen bedrijf MvA communicatie & advies."

Hoe ben je bij de Stichting Huizer Botters gekomen?
"Eigenlijk via Indeed, een vacaturesite waar men een lid voor de redactie zocht en ik was op zoek naar een netwerk in mijn nieuwe woonomgeving. Deze kans kon niet beter uitkomen in tijd en plaats."

Wat heb je zelf met zeilen?
"Vanaf mijn jeugd bij de zeeverkenners, daarna van kleine zeilboot steeds groter tot aan wonen op het water. Zeilen en water: is er nog meer dan?"

Wat is de grootste uitdaging?
"De Stichting Huizer Botters op de kaart zetten voor oud en voornamelijk jong!"

Schrijven of zeilen?
"Niet óf, maar én! Schrijven over zeilen, het avontuur, de beleving, vrijheid en rust op het water als de motor uitgaat en de zeilen gehesen zijn, zo rustgevend!"

Huizen mist nog ...?
"Twee dingen die ik mis na mijn verhuizing: een goede bouwmarkt zoals Hornbach - wat een heerlijke winkel - en een café waar je een biljartje kunt doen. Misschien is dat café er, maar ik heb het nog niet gevonden."

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
"De fusie met verschillende gemeenten. Ik zie het nut niet en de provincie heeft me ook nog niet duidelijk kunnen maken waarom dat goed zou zijn. Iedere gemeente heeft zijn eigen signatuur en dat gaat niet veranderen door een fusie. Huizen is Huizen en dat is het al jaren."

Welk groot evenement zou naar Huizen moeten komen?
"Festival Mundial: nu in Tilburg, maar past in Huizen. Een heerlijke multiculturele mix van diverse soorten muziek en stromingen; een evenement voor jong en oud!"

Wat zou je nooit (meer) doen?
"Zwemmen in het Noordzeekanaal met een slok op. Levensgevaarlijk maar wel spannend met zeevonk: lichtgevende algen!"