2 en 3 juni organiseert Stad en Lande Ruiters een samengestelde menwedstrijd op 't Harde in Blaricum.
2 en 3 juni organiseert Stad en Lande Ruiters een samengestelde menwedstrijd op 't Harde in Blaricum.

donderdag 1 juni

Zin in Bingo?

Torenhof Blaricum 14.30 uur

U bent van harte welkom om mee te spelen met de bingo in Vivium Torenhof. € 5,-.

Zin in bingo?

Vivium Johanneshove Laren 14.30 uur

U bent van harte welkom om mee te spelen met de bingo in Vivium Johanneshove. € 5,-.

Computerhelpdesk

Brassershoeve Huizen 10.00 uur

Wij verlenen hulp op de door u meegebrachte laptop, tablet, smartphone of e-reader. Daarnaast beschikken wij over moderne apparatuur en software om oplossingen te demonstreren. U kunt zonder afspraak binnenlopen. De kosten bedragen € 3,- per hulpvraag. Voor meer informatie: www.debrassershoeve.nl.

vrijdag 2 juni

Jobmaatjes training

OpMaat Vergaderen Huizen 9.30 uur

Wat is er mooier dan iemand die al langere tijd naar werk zoekt aan een baan te helpen. Een jobmaatje helpt een werkzoekende bij het vinden van werk. Jobmaatjes krijgen een gratis training om zo goed mogelijk in je rol als jobmaatje te kunnen functioneren. Het trainingsprogramma heeft een sterk praktisch karakter: doen, ervaren, oefenen en verwerken. Deelnemers krijgen een lunch aangeboden en na afloop een certificaat. Aanmelden: stichtingreconnact.nl/hbel of 06-51153890.

Spreekuur e-books en bibliotheekapps

Bibliotheek Eemnes 15.00 uur

De mogelijkheden van computers, tablets en smartphones zijn groot, maar niet altijd voor iedereen even helder. Dat geldt ook voor allerlei toepassingen voor bibliotheekzaken. Daarom start Bibliotheek Gooi en Meer met een wekelijks spreekuur. Voor iedereen die hulp kan gebruiken bij, of vragen heeft over, het lenen van e-books, het online reserveren of het gebruik van de diverse bibliotheekapps. Het digitale spreekuur is kosteloos en vooraf aanmelden is niet nodig. U kunt zo binnenlopen. 15.00 tot 16.30 uur.

Feestelijke afsluiting seizoen Kunstcafé

Brinkhuis Laren 19.00 uur

Op 2 juni, de eerste vrijdag van de maand, gaat het Kunstcafé Laren het seizoen feestelijk afsluiten. Ofwel de zomer inluiden met onder meer een wijnproeverij en muziek van de Goverts Bluesband. Programma: inloop vanaf 19.00 uur; wijnproeverij: 19.30 uur-20.30 uur; Goverts Bluesband: 20.30 uur - 22.00 uur. Entree: vanwege de extra feestelijke invulling van de avond vragen wij eenmalig 5 euro entree. Reserveren mogelijk: kunstcafelaren@gmail.com.

2 juni en 3 juni

Samengestelde menwedstrijden

Stad en Lande Ruiters Blaricum 11.00 uur

Stad en Lande Ruiters houdt de samengestelde menwedstrijd op 't Harde in Blaricum. Ruim 100 aanspanningen nemen deel aan dit tweedaagse evenement en strijden tegen elkaar. Er is een uitgebreide catering aanwezig en een springkussen voor de kinderen. De toegang is gratis. Openingstijden: vrijdag 11.00 tot 18.00 uur en zaterdag 10.00 tot 17.00 uur.

zaterdag 3 juni

Repair Café

Johanneshove Laren 10.00 uur

Tussen 10.00 en 13.00 uur kunt u hier terecht met huishoudelijke apparaten, kleding, tuingereedschap en nog veel meer. De reparaties worden gratis uitgevoerd, wel dient u te vervangen onderdelen zelf mee te brengen. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Van dit geld wordt nieuw gereedschap en materialen aangeschaft.

3 juni tot 25 juni

Pinksterexpositie 'Jij, ik... wij'

Oosterlichtkerk Huizen 14.00 uur

In de drie PKN-kerken van Huizen, Oosterlichtkerk, Goede Herderkerk en Kruiskerk, exposeren meer dan 60 professionele en amateurkunstenaars uit de drie gemeentes o.a. schilderijen, beelden, foto's en quilts bij het thema: 'Jij, ik... wij'. Het expositiethema wordt op uiteenlopende wijze verbeeld. Kunstwerken over samen, over de schoonheid van de ander, verbondenheid door culturen en generaties heen, met mensen, met God, met Jezus, met de Heilige Geest, met de natuur en in de natuur. De opening van de pinksterexpositie 'Jij, ik... wij' door wethouder Janny Bakker is op zaterdag 3 juni vanaf 14.00 uur in de Oosterlichtkerk. Vanaf 15.00 uur gaan ook de deuren van de Goede Herderkerk en de Kruiskerk open. De expositie is geopend op de vrijdagen van 19.00- 21.00 uur en op de zondagen van 12.00-14.00 uur. Informatie: www.protestantshuizen.nl.

dinsdag 6 juni

Creatieve zomerworkshop beeldhouwen

Gooise Academie Laren 9.30 uur

Elk jaar worden er zomerworkshops beeldhouwen verzorgd door Frans van Dorst op de Gooise academie in Laren. Zowel beginners als gevorderden kunnen boetseren in klei of was, of hakken in steen en hout. De beginnende cursist kan gebruikmaken van gereedschap dat aanwezig is. Data: week 23 di. 6 juni t/m zat. 10 juni, week 24 ma. 12 juni t/m vrij. 16 juni, week 26 ma. 26 juni t/m vrij. 30 juni, week 27 ma. 3 juli t/m vrij. 7 juli (het is ook mogelijk om in overleg de 5 dagen te verdelen over meerdere weken, maar dit s.v.p. melden bij de inschrijving). Aanvangstijden: 9.30 - 12.30 uur / 13.30 - 16.30 uur. Cursusprijs: € 245,- (incl. btw en excl. materiaal). Aanmelden/info Frans van Dorst 06-39045395 / fransvandorst@telfort.nl.

STACCATO musicaltheatergezelschap

Wijkcentrum Holleblok Huizen 20.00 uur

Iedere week repeteert een enthousiaste groep mensen tussen de 16 en 65 jaar om jaarlijks een musicalvoorstelling op de planken te brengen. Er wordt gewerkt aan zang, dans en spel. Tevens is er ruimte voor vocal coaching. Wil je een repetitie bijwonen, meld je dan aan via www.staccato-huizen.nl.

Computerhelpdesk de Brassershoeve, Huizen

Brassershoeve Huizen 10.00 uur

Wij verlenen hulp op de door u meegebrachte laptop, tablet, smartphone of e-reader. Daarnaast beschikken wij over moderne apparatuur en software om oplossingen te demonstreren. U kunt zonder afspraak binnenlopen. De kosten bedragen € 3,- per hulpvraag. Voor meer informatie: www.debrassershoeve.nl. Ons adres is: Waterstraat 2 (achter de Oude Kerk) 1271 RP Huizen, 035-525 69 83 / www.debrassershoeve.nl / computerhelpdesk@debrassershoeve.nl.

woensdag 7 juni

Baby/kindergebaren kennismakingsworkshop

Monnikskamp Huizen 20.00 uur

Door het gebruik van baby-en kindergebaren stel ik ouders van horende kinderen in staat om te communiceren met hun kind voordat het kan praten. Vanaf 6 maanden kun je al starten met het gebruiken van ondersteunende gebaren. Deze workshop is 20 euro (incl. koffie/thee met lekkers).
Contact rechtstreeks via e-mail: communicerenmetgebaren@gmail.com.

donderdag 8 juni

Wat biedt vrijwilligerswerk werkzoekenden

De Malbak Blaricum 10.00 uur

Wat kan vrijwilligerswerk je bieden als werkzoekende? De Versa Vrijwilligerscentrale organiseert donderdag 8 juni van 10.00-11.30 uur een oriëntatiebijeenkomst over vrijwilligerswerk bedoeld voor werkzoekenden uit de BEL-gemeenten. U kunt zich inschrijven op www.vagev.nl of bellen naar 035-7504149.