Feest bij aankomst in Huizen na het winnen van de play-offs.
Feest bij aankomst in Huizen na het winnen van de play-offs. Foto: Bob Awick

Naar de Hoofdklasse!

HUIZEN - Dames 1 van de Huizer Hockey Club is gepromoveerd naar de Hoofdklasse. Het team wist Nijmegen twee keer te verslaan.

De eerste wedstrijd in de play-offs was afgelopen donderdag. Na een 0-2 achterstand wisten de Huizer dames in een bloedstollend einde van de wedstrijd de stand om te buigen naar 3-2.
Zaterdag was de returnwedstrijd in Nijmegen. Deze werd met overmacht gewonnen. De stand werd uiteindelijk maar liefst 1-4 in het voordeel van de Huizer dames. De doelpunten werden gescoord door Gitte Michels in de 2e en 4e minuut uit een strafcorner. In de 30e minuut scoorde Mascha Heemskerk uit een strafcorner. Het vierde doelpunt werd in de 45e minuut gemaakt door Grace Huberts.
Met dit bijzondere resultaat schrijft Dames 1 clubgeschiedenis binnen de Huizer Hockey Club. Daarom werden de dames direct zaterdagmiddag bij thuiskomst bij hun eigen club gehuldigd.