Hart van Huizen verbaasd over parkeeronderzoek gemeente

HUIZEN - Winkeliersvereniging Hart van Huizen heeft verbaasd gereageerd op het onderzoek van de gemeente Huizen naar de hoeveelheid parkeerplaatsen. Volgens dit onderzoek zou er voldoende parkeerruimte zijn. Hart van Huizen bestrijdt dit.

"In het onderzoek zijn alle parkeerplaatsen op een grote hoop gegooid. Als argument voor de bepaling van het parkeergebied is genomen de CROW-norm die aangeeft dat voor winkelen een afstand van 200 tot 600 meter tot een parkeerplaats acceptabel is. Dit is afhankelijk van het doel van het bezoek, de parkeerduur en de kosten. Maar ook wordt heel nadrukkelijk aangegeven dat de marges afhankelijk zijn van de concurrentiekracht van de beschikbare alternatieven. Als je aan een willekeurige bezoeker met volle boodschappentassen op zaterdag zal vragen wat hij of zij een acceptabele afstand vindt om te lopen naar de auto, zal deze een afstand van 600 meter absoluut te ver vinden."

Volgens de winkeliersvereniging zullen bezoekers aan de verswinkels en de markt hun auto's willen parkeren binnen een straal van 200 meter. "Als je kijkt naar de reƫle parkeerplaatsen die zullen worden gebruikt voor consumenten die hun dagelijkse en wekelijkse boodschappen op zaterdag in het Hart van Huizen doen, heb je het over de volgende locaties: parkeergarage en dak Hema, parkeergarage en dak Blokker, parkeergarage AH en de parkeerplaats bij sportschool Rebel." In dat geval komen er hogere percentages uit het onderzoek. Ook zijn de 23 parkeerplaatsen aan de Keucheniusstraat niet meegenomen in het onderzoek. Dan worden de percentages nog hoger.
"Het parkeeronderzoek dat nu voorhanden is, is onvolledig, mogelijk onjuist en gaat uit van veronderstellingen die niet worden onderbouwd. Daarom is dit onderzoek naar onze mening ongeschikt om te dienen als serieus stuk om mee te worden gewogen bij de bouwplannen in het Keucheniusgebied", stelt Hart voor Huizen.