Help iemand op weg naar werk als vrijwillig Jobmaatje.
Help iemand op weg naar werk als vrijwillig Jobmaatje. Foto: ReconnAct

Jobmaatjes gezocht die mensen vrijwillig helpen bij zoeken naar werk

HUIZEN - ReconnAct zoekt vóór de zomervakantie nog 20 jobmaatjes. Jobmaatjes zijn gemotiveerde vrijwilligers die mensen helpen bij het zoeken naar werk. Zij krijgen vooraf een training. Wie kan en wil is vrijdag 2 juni al welkom van 9.30 tot 16.30 uur. De uiterste inschrijfdatum is vandaag, 31 mei.

Het jobmaatjesproject in Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren is sinds 20 februari in volle gang en wordt in opdracht van de gemeente uitgevoerd.
De gedachte erachter is dat plaatsgenoten elkaar helpen bij het vinden van werk. Ook diverse wethouders uit de gemeenten hebben toegezegd persoonlijk een jobmaatje te worden van iemand.

Praktisch
"Als jobmaatje kun je iemand hierbij op een praktische manier helpen. Gewoon door wekelijks een uur samen te praten, mee te denken, tips te geven, een sollicitatiegesprek te oefenen of bijvoorbeeld samen naar vacatures te kijken", aldus Paul Koelewijn van ReconnAct.
"En door iemand aan te moedigen en te inspireren. Zo haal je het beste in de ander naar boven en help je een plaatsgenoot in het zoeken naar en vinden van werk", gaat hij verder.

Training
"Als jobmaatje krijg je een gratis training. Dit zorgt ervoor dat de jobmaatjes zo goed mogelijk in hun rol kunnen functioneren. Op vrijdag 2 juni organiseren we voor de derde keer een training." Inmiddels zijn er al 15 jobmaatjes getraind. De training vindt plaats bij OpMaat aan de Huizermaatweg 31. Aanmelden en meer informatie kan bij Paul Koeleman op 06-5115 3890 of via stichtingreconnact.nl/hbel/.