Voor het eerst waren er ook foodtrucks op het Oude Raadhuisplein en kon iedereen daar 's avonds nog nagenieten.
Voor het eerst waren er ook foodtrucks op het Oude Raadhuisplein en kon iedereen daar 's avonds nog nagenieten. Foto's: Bob Awick

Stralende Erfgooiersdag

HUIZEN - Het was afgelopen vrijdag weer een stralende Erfgooiersdag in het Hart van Huizen. Het thema was deze keer bekijken, meedoen en het beleven van historisch Huizen in combinatie met eigentijdse activiteiten.

In het dorp werden diverse workshops gehouden waarbij de deelnemers hun eigen product mochten maken en na afloop mee mochten nemen. In het oude dorp klonk de Gooise Operette en liepen 'echte' Erfgooiers rond.

Kinderen
Ook stonden de tractoren weer in het dorp voor een fotomomentje en konden kinderen zich vermaken met oud-Hollandse spelletjes, of een kijkje nemen bij de kinderboerderij. Die laatste is als altijd een grote hit.

De oude kerk en de kerktoren konden bekeken worden onder begeleiding van leden van de Historische Kring Huizen. De winkels in het Hart van Huizen waren geopend tot 21.00 uur 's avonds.

Foodtrucks
Naast de vele terrassen in het oude dorp stonden er op het Oude Raadhuisplein voor het eerst ook foodtrucks. Dat betekende dat er tot 's avonds 21.00 uur nog kon worden nagenoten van deze stralende dag.

De klederdracht van de Erfgooiers.
Oude ambachten speelden een belangrijke rol.
Voor muziek was ook gezorgd.