Het bestuur van de Stichting Huizerdag poseert in het Nautisch Kwartier om het thema 'Vleugje Hollands' te promoten.
Het bestuur van de Stichting Huizerdag poseert in het Nautisch Kwartier om het thema 'Vleugje Hollands' te promoten. Foto: Bob Awick

Huizerdag staat dit jaar in het teken van 'Vleugje Hollands'

De Huizerdag is op 9 september. Op 2 september vindt de Kick-Off plaats in de Oostermeent en op 8 september is er weer een voorproefje.

HUIZEN Het bestuur van de Stichting Huizerdag heeft alweer een aantal maanden hard werken aan de Huizerdag achter de rug. Vrijwillig, want ze doen het er allemaal naast en werken hard om er een professioneel geheel van te maken. Inmiddels hebben ze het programma grotendeels op de rit en hebben ze het thema bekendgemaakt: 'Vleugje Hollands'.

De Kick-Off vindt op 2 september van 13.00 tot 17.00 uur weer plaats in Winkelcentrum Oostermeent. "We gaan het leuk Hollands aankleden en er zijn Hollandse hapjes en drankjes, zoals bijvoorbeeld poffertjes", laat een woordvoerder van de stichting weten. "Dit keer hebben we waterballen als attractie geregeld. We hopen dus weer op mooi weer, want dan is dit zeker bij de jongeren in trek." Verder is er een octopusglijbaan voor de kinderen. Klapstuk is die dag Dries Roelvink, die om 16.00 uur een half uur zal optreden. "We zijn nu nog de puntjes op de i aan het zetten wat het muziekprogramma daar betreft. Wel weten we dat er een dansdemonstratie sh'bam is van SportCity."
De vrijdag voor de Huizerdag is inmiddels al jaren het bekende Voorproefje op het Oude Raadhuisplein. Naast de bekende modeshow kunnen bezoekers hier ook weer rekenen op hapjes en drankjes van het Kaasgilde en De Steenen Camer.
De Huizerdag zelf krijgt een grotere braderie. "We gaan deze uitbreiden richting bloemenzaak Mulder aan de Lindenlaan. De kermis komt weer terug en die is ook groter dan het jaar ervoor. "We hebben goede reacties gehad van bezoekers, kermisexploitanten en omwonenden. Vooral de kermisexploitanten zijn enthousiast en komen graag weer terug. We gaan de kermis nu uitbreiden richting de Rabobank en zijn bezig met attracties die ook de wat oudere jongeren leuk zullen vinden."
De opening van de Huizerdag zal nu eens op Plein 2000 plaatsvinden. "We combineren dat met de opening van de Huizer Sportweek, die dan ook begint en gaan een recordpoging zumba-dansen doen." Het Huizer Sportplatform zal verder de hele dag op Plein 2000 een eigen plek hebben waar diverse verenigingen zich kunnen presenteren. De Battle of the Bands is ook deze keer onderdeel van de Huizerdag. De bands zijn al geselecteerd en worden binnenkort bekendgemaakt.