Lezing 'Puber in Huis' bij de bibliotheek

HUIZEN Ingrid van Essen geeft voor alle ouders die met enige regelmaat radeloos worden van hun puber en vragen hebben over het opvoeden van kinderen tijdens deze levensfase donderdag 5 oktober van 19.30 tot 21.30 uur de lezing 'Puber in Huis' in de bibliotheek aan Plein 2000. Ingrid van Essen is auteur van 'Effectief en Affectief lesgeven aan pubers' en 'Pubermania'.

De puberteit is een fase waarin alles wat tot dan toe vanzelfsprekend was, op losse schroeven komt te staan. Ingrid stelt in haar lezingen de 'Puberijsberg' centraal als metafoor voor het gedrag van een puber. Pubergedrag is vaak slechts het topje van de puberijsberg.

Turbulente levensfase

Pubercoach en jeugdtherapeut Van Essen - moeder van een aantal pubers - weet als geen ander dat de pubertijd een turbulente levensfase is. Dikwijls laat een puber in zijn gedrag heel wat anders zien dan hoe hij zich werkelijk voelt. En daarom is de opvoeding geen eenvoudige opgave. "Je kunt als ouder het gevoel nog weleens hebben het contact met je puber volledig kwijt te zijn", zegt ze.

Voorbeelden

Tijdens de interactieve lezing, met veel herkenbare voorbeelden, reikt Ingrid praktische handvatten om beter te leren omgaan met pubers. De organisatie van deze lezing is in handen van de bibliotheek, CJG en Versa Welzijn.

Kaarten

Kaarten kosten 7,50 euro en zijn te koop via de website van de bibliotheek: bibliotheekhlb.nl.