'Gruwelijk eng!' is het thema van de Kinderboekenweek.
'Gruwelijk eng!' is het thema van de Kinderboekenweek.

Gruwelijk eng! dit jaar thema van Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is dit jaar er echt een voor griezelaars. Het thema is namelijk 'Gruwelijk eng!' Ook in de bibliotheek is van alles te doen.

HUIZEN De Kinderboekenweek is dit jaar voor echte griezelaars bij bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum. Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek want dit jaar is het thema: 'Gruwelijk eng!'

De Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum heeft hiervoor speciaal boeken geselecteerd en er zijn diverse activiteiten in de bibliotheek in Huizen en ook in die van Laren.

Op 4 en 5 oktober zijn er een spannende speurtocht en workshops in de bibliotheek in Huizen voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De dansworkshop is van 14.00 tot 14.30 uur en wordt gegeven door de dancemasters van dansschool Dance-Point. Zij hebben een speciaal kinderboekenweekdansje. Daarna is er van 14.30 tot 16.00 uur een spannende speurtocht door de bibliotheek. Wie het juiste antwoord weet te vinden, krijgt een lekker eng cadeautje. De speurtocht eindigt bij een knutselworkshop die door de Kunstuitleen wordt verzorgd.
In de bibliotheek in het Brinkhuis in Laren is op 7 oktober van 15.30 tot 16.30 uur de theatershow Floris & Fientje. Deze is geschikt voor kinderen van 2 tot 10 jaar. Kaartjes zijn te koop bij het Brinkhuis voor 5 euro.
Op 11 oktober kunnen kinderen van 4 tot 9 jaar van 14.00 tot 16.00 uur lekker griezelen in speeltuin Ons Genoegen. Deze middag wordt georganiseerd in samenwerking met de speeltuin, Kinderopvang Humanitas, Versa Welzijn en Dynamic Arts. De bieb zelf is van 7 tot en met 15 oktober omgebouwd in een spookhuis en elke middag om 15.30 uur stipt slaan de klokken voor het voorlezen van een spookverhaal.

Zie ook bibliotheekhlb.nl.