Zaterdag is het opnieuw feest in de winkels van het Kringloopcentrum.
Zaterdag is het opnieuw feest in de winkels van het Kringloopcentrum. Foto: Bob Awick

Achter de schermen bij Kringloopcentrum

HUIZEN Het is feest op zaterdag 7 oktober bij Kringloopcentrum Eemnes-Huizen. Het is dan Nationale Kringloopdag, een mooie gelegenheid om eens nader kennis te maken met deze bijzondere branche.

In kringloopwinkels krijgen zowel spullen als mensen een tweede kans. "Om het publiek te laten zien welke goede dingen wij doen voor mens en milieu zetten we onze deuren op 7 oktober open voor iedereen", meldt directeur Gerard Luchtenberg. Er is die dag iets lekkers bij de koffie of de thee.
Het gaat om de winkels aan de Machineweg in Huizen en de Zuidersingel in Eemnes.

Vrijwilligers

Bij Kringloopcentrum Eemnes-Huizen kan tussen 10.00 en 15.00 uur een kijkje achter de schermen worden genomen. Sorteerafdelingen en het magazijn zijn open voor publiek. Medewerkers leggen uit hoe alles in zijn werk gaat: van inbreng tot verkoop. Belangstellenden kunnen de vrijwilligers ook vragen hoe het is om te werken bij het kringloopcentrum; wie weet spreekt het aan en wordt het kringloopcentrum zo weer een aantal vrijwilligers rijker.

Succesvol

Het kopen van tweedehands spullen bij een erkende kringloopwinkel is goed voor mens en milieu, zo is de boodschap op Nationale Kringloopdag. Met het geld dat de kringloopwinkels binnenkrijgen worden kwetsbare mensen aan werk geholpen en wordt gezorgd voor een duurzamere samenleving.

Alle bij BKN aangesloten kringloopbedrijven bieden werkgelegenheid aan zo'n 15.000 mensen. In heel Nederland maken de kringloopwinkels 12 miljoen klanten blij met meer dan 40 miljoen gebruikte artikelen.
Het succes van de kringloopwinkels is in Huizen goed zichtbaar. Kringloopcentrum Eemnes-Huizen opende een jaar geleden aan de Machineweg bij de Bestevaer een tweede vestiging. De zaken gaan goed, zei Luchtenberg eerder dit jaar bij de viering van het eenjarig bestaan van deze nieuwste vestiging.