Concert voor ziekenhuis in Jerusalem

HUIZEN De Oude Kerk in Huizen is zaterdag het decor van een benefietconcert door het Shaare Zedek Koor. De opbrengst is voor het Shaare Zedek Ziekenhuis in Jeruzalem.

Het Shaare Zedek Koor is een gemengd koor dat in 1995 is opgericht. Momenteel staat het koor onder leiding van Mark Brandwijk. De ongeveer 140 leden zijn afkomstig uit alle delen van ons land. Zaterdag treden zij op in Huizen.

De naam Shaare Zedek komt uit Psalm 118 en betekent 'Poorten der gerechtigheid'. Het Shaare Zedek Koor is een gemengd koor dat in 1995 is opgericht. Momenteel staat het koor onder leiding van Mark Brandwijk. De ongeveer 140 leden zijn afkomstig uit alle delen van ons land. Het repertoire bestaat uit psalmen, gezangen en geestelijke liederen. De verbondenheid met Israël en het Joodse volk komt nadrukkelijk tot uitdrukking.

Het repertoire bestaat uit psalmen, gezangen en geestelijke liederen. De verbondenheid met Israël en het Joodse volk komt nadrukkelijk tot uitdrukking. Het koor ondersteunt actief het Shaare Zedek Ziekenhuis in Jeruzalem.
Dit ziekenhuis verleent hoogwaardige medische hulp aan zieken en gewonden ongeacht hun huidskleur, nationaliteit of religie. De persoonlijke aandacht voor, mededogen en betrokkenheid op hun patiënten maakt het tot een unieke plek van vrede in het onrustige Midden-Oosten.


Bewegen met Mensendieck

HUIZEN Versa Welzijn heeft voor 55-plussers nog plaatsen vrij in de Mensendieck-groep op woensdagmiddag in Wijkcentrum De Draaikom aan de Draaikom 2.

Mensendieck is gericht op een verantwoord gebruik van spieren en gewrichten. In een ontspannen sfeer worden lichte oefeningen gedaan. Ook wordt gelet op houding en balans. Na afloop is er gelegenheid voor een babbeltje bij een kopje thee.

De lessen, elke woensdagmiddag van 13.00 tot 13.45 uur, worden begeleid door de ervaren docente Margriet Bijl. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend een les meedoen. Deelnemers betalen 115 euro voor het hele seizoen tot en met juni.

Voor informatie en inschrijving: 06-20335330.