De Wolfskamerloop kent diverse afstanden en is voor jong en oud, recreant en wedstrijdloper.
De Wolfskamerloop kent diverse afstanden en is voor jong en oud, recreant en wedstrijdloper. Foto: Bob Awick

Lidl Wolfskamerloop gaat op 29 oktober weer van start

Atletiekvereniging Zuidwal houdt 29 oktober voor de zesde keer de Lidl Wolfskamerloop. De loop is geschikt voor lopers van jong tot oud.

HUIZEN Atletiekvereniging Zuidwal houdt zondag de jaarlijkse Lidl Wolfskamerloop. De organisatie van het populaire loopevenement rekent op meer dan 1.000 inschrijvingen. Voorinschrijven sluit op dinsdag 24 oktober om middernacht.

De club biedt met de wedstrijd een sportieve uitdaging voor veel lopers van jong tot oud en van wedstrijd- tot recreatieve loper. Naast de 10 km-loop heeft de Lidl Wolfskamerloop ook een kabouterloop over 600 m, jeugdlopen van 1,2 en 2,3 km en een 5 km-loop. Het parcours loopt door het bos- en recreatiegebied van de Wolfskamer.

Geoptimaliseerd

De loop wordt georganiseerd door de wedstrijdcommissie van AV Zuidwal onder leiding van Hans Peter Pluim Mentz en met medewerking van meer dan honderd enthousiaste vrijwilligers. Hans Peter over deze editie: "Voor dit jaar hebben we het 5 en 10 kilometerparcours net na de Driftweg geoptimaliseerd zodat het ook bij mindere weersomstandigheden voor de atleten goed te doen is. Verder hebben we voor het tweede jaar de kabouterloop op het programma en hebben we de beschikking over de sporthal op de Wolfskamer. Een goede basis om komende jaren verder te groeien." Daarnaast prijst de organisatie zich gelukkig met de ondersteuning van diverse sponsors. Zonder hen zou de loop er niet zijn.

Meer informatie over de loop is te vinden op wolfskamerloop.nl.