Korte cursus voor startende vrijwilliger

HUIZEN Mensen die maatje/vrijwilliger willen worden bij ouderen of kwetsbare mensen kunnen maandag 30 oktober starten met een korte cursus van twee ochtenden. Deze wordt georganiseerd door de Huizer Vrijwilligerscentrale in samenwerking met Versa Welzijn.

De cursus wordt gehouden in De Boerderij en beslaat twee ochtenden. De tweede bijeenkomst is op 6 november. Beide keren is het programma van 10.00 tot 12.30 uur. De volgende onderwerpen komen aan bod: communicatieve en luistervaardigheden, grenzen stellen, signaleren en diverse informatie die van belang is als je mensen thuis ondersteunt.

Veel vrijwilligers bezoeken ouderen, mensen met een chronische ziekte, (beginnende) dementie of handicap. Zij bieden gezelschap, doen een spelletje of gaan samen iets ondernemen. Ook geven zij praktische hulp zoals boodschappen doen of een klusje. Voor hen, maar ook voor geïnteresseerde nieuwe vrijwilligers, is deze basistraining als steuntje in de rug bedoeld.

Deelname is kosteloos voor iedereen die zich als vrijwilliger aanmeldt of dat al is. Aanmelden vooraf is wel noodzakelijk. Dat kan bij Vrijwilligerscentrale / Vrijwillige Thuishulp tot en met vrijdag 27 oktober via 035-524 1414 of thuishulp@vchuizen.nl. Hier is ook meer informatie te verkrijgen.


Café parlant Alliance Française

HUIZEN Bibliotheek en de Kunstuitleen van Huizen houden 4 november van 11.00 tot 13.00 uur samen met de Alliance 't Gooi en Almere weer een lezing/café parlant in de Bibliotheek van Huizen.

Gastspreker is deze keer schilderes Lenie Bos.