Afbeelding
Foto:

Lezing 'De Burgemeesters van Huizen'

HUIZEN Willem Meijerman geeft woensdag 22 november om 19.00 uur een lezing in de bibliotheek over zijn onlangs gepubliceerde boek De Burgemeesters van Huizen, 1813-2017'. Deze lezing wordt mede mogelijk gemaakt door de Historische Kring Huizen, uitgever van het boek.

Het wordt een informatieve lezing, waarbij ook ruimte zal zijn voor vragen. Tijdens de pauze en na afloop van de lezing neemt Meijerman graag de tijd om zijn boek te signeren. Het is deze avond mogelijk het boek aan te schaffen.

Het boek behandelt de 18 Huizer burgemeesters vanaf 1813. Met focus op hun persoon, afkomst en gezin, op hun loopbaan en op de belangrijkste gebeurtenissen tijdens hun ambtsperiode in Huizen, worden de burgemeesters in de context van hun tijd geplaatst.

Het naslagwerk geeft een boeiende historische beschrijving van een dynamische periode van ruim 200 jaar met vele fraaie foto's en kaarten. Dit 'collector's item' zal zijn weg weten te vinden naar iedereen die belangstelling voor de historie van Huizen heeft.

De avond is vrij toegankelijk voor leden van de bibliotheek en voor leden van de Historische Kring Huizen. Leden en niet-leden wordt aangeraden een kaart te reserveren via bibliotheekhlb.nl.