Themaochtend: Eenzaamheid & Verbinding

HUIZEN De bibliotheek houdt woensdag 15 november van 10.30 tot 12.00 uur een themaochtend over eenzaamheid en verbinding.

Iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid, niet alleen ouderen. Jos Boermans, initiatiefnemer van onder andere het Kom erbij Festival, informeert en gaat in gesprek met de aanwezigen.

Naast het bespreekbaar maken, benoemen, herkennen en signaleren van eenzaamheid is het van groot belang om te kunnen achterhalen hoe het nu werkelijk gesteld is met de zelfredzaamheid van mensen. Misschien moeten we stoppen met beleid maken en de mensen opzoeken om naar hun ervaring te vragen. Hoe pakt een dergelijke vorm van gemeentelijk maatwerk uit?

De ochtend is gratis, wel moet er gereserveerd worden via bibliotheekhlb.nl.


Lezing 'Heeft u al een topsloot'

HUIZEN Bart Laurens presenteert bij de aquarium- en vijververeniging Aquarius een beamer lezing 'Heeft u al een topsloot'. De lezing is op 14 november vanaf 20.00 uur in De Koelemoes aan de Trekkerweg 3c (ingang Weideweg).

De spreker begint met even aandacht te besteden aan een paar terrariumonderwerpen. Vervolgens laat hij het een en ander zien van de aanleg in zijn tuin van een fraaie koivijver van circa 17 kuub.

Daarna vertelt hij van alles over de bouw, de inrichting en het wel en wee van zijn enorme aquarium van 3.10 meter lang en met een bruto inhoud van circa 1.000 liter. Bezoekers zien prachtige plantencombinaties en mooie vissen en het verhaal wordt verteld door een echte liefhebber. Dit aquarium is het belangrijkste onderwerp van deze presentatie.