Lampionnenoptocht met sint in Oude Dorp

HUIZEN Sinterklaas heeft een druk weekeinde in Huizen. Voordat hij zaterdag naar de Oostermeent afreist, is hij vrijdagavond 24 november al op bezoek in het Hart van Huizen.

Om in de stemming te komen voor zijn bezoek speelt vanaf 18.00 uur het jeugdorkest G-force van muziekvereniging Het Gooi uit Bussum gezellige sinterklaasliedjes en wordt er chocolademelk uitgedeeld op het Oude Raadhuisplein. Om 18.30 uur arriveert de goedheiligman.

Lampionnenoptocht

Na ontvangst en een kort welkom gaat sint met zijn pieten samen met de kindertjes met hun lampionnen een rondje maken om de Oude Kerk. Deelnemertjes wordt gevraagd om lampionnen en lichtjes mee te nemen van huis. Hoe meer lichtjes hoe beter.
De sinterklaaslampionnenoptocht gaat via de Achterbaan, Havenstraat, een rondje om de kerk en via de Kerkstraat weer terug naar het Oude Raadhuisplein. Daar worden nog wat verhaaltjes voorgelezen en kunnen de kinderen Sinterklaas een hand geven, waarna hij vertrekt om de volgende dag zijn entree op de Oostermeent te maken.

Pieten-letterspel

Ter gelegenheid van het Sinterklaasfeest organiseren het Hart van Huizen en de markthandelaren een speciaal Pieten-letterspel. In verschillende etalages van deelnemende winkels en in kramen op de zaterdagmarkt hangen letters met een nummer. Deze letters vormen de titel van een bekend sinterklaasliedje en kunnen worden ingevuld op de flyer die bij de deelnemende winkels of via hartvanhuizen.nl te verkrijgen is.
De oplossing van het Pieten-letterspel kan ingeleverd worden tot en met woensdag 29 november. In de Huizerhof-passage staat een speciale brievenbus voor deze actie. Ouders mogen hun kinderen helpen en er zijn leuke prijzen te winnen.

Rad van pepernoten

Op zaterdag 2 december komt Sinterklaas nogmaals naar het Oude Dorp. Op uitnodiging van de markthandelaren en ondernemers van het Hart van Huizen is hij van 11.00 tot 15.00 uur aanwezig. Alles is uit de kast gehaald om er een gezellig evenement van te maken met verschillende activiteiten. Zo worden ballonnen uitgedeeld, is er een rad van pepernoten en verzorgt een speciale dj-piet de muzikale omlijsting. Daarnaast kunnen de kinderen met piet springen op het springkussen dat is opgesteld op het plein bij de oude kerk. Verder is om 14.30 uur de prijsuitreiking van het Pieten-letterspel bij het Huizer Melkmeisje.