Tijdens de eerste editie was er ook een bijzondere voorstelling in De Krachtcentrale.
Tijdens de eerste editie was er ook een bijzondere voorstelling in De Krachtcentrale. Archieffoto: Bob Awick

De Theaterroute heeft in 2018 als titel 'In het kielzog van de visser'

De Theaterroute wordt in 2018 weer gehouden. Ook vluchtelingen vertellen hun verhaal in voorstellingen op bijzondere plekken.

HUIZEN De Theaterroute komt terug met een nieuwe editie met als titel 'In het kielzog van de visser'. Op 21, 22, 23 en 24 maart 2018 zijn de nieuwe voorstellingen te zien, die ook nu weer zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen, sagen en legenden uit de rijke geschiedenis van het eeuwenoude Huizen. Met dit jaar nog meer voorstellingen, locaties, acteurs, vertellers, zangers en dansers.

De eerste editie in 2017 was een groot succes. Binnen twee weken waren alle kaarten uitverkocht en de respons was juichend en overweldigend. Bezoekers konden genieten van acht intieme verwonderende en wervelende voorstellingen op prachtige historische locaties in het hart van het pittoreske Huizen. Tientallen zangers, dansers, theatermakers en vertellers zorgden voor een onvergetelijke belevenis.

Vluchtelingen

De Theaterroute kent in 2018 enkele nieuwe elementen. Zo is het mogelijk om voor twee avonden een passe-partout te bestellen voor twee avonden. Om de verbinding, waar de Theaterroute Huizen voor staat, nog meer inhoud te geven is initiatiefnemer Johan Verheij daarnaast een uniek project gestart: 'Het gezicht van Vluchtelingen in Huizen'. Dit project bevat zowel een integratietraject als een theatervoorstelling die gespeeld zal worden tijdens de Theaterroute Huizen 2018.
De basis voor deze voorstelling wordt gevormd door de verhalen van vluchtelingen over hun thuisland, de reden dat ze gevlucht zijn en hun ervaringen hier in Huizen. Tijdens de theaterroute is de uitwerking hiervan te zien, uitgevoerd door professionele acteurs in samenwerking met de statushouders. Het doel is om de vluchtelingen een gezicht te geven, hun verhalen te laten horen en door middel van diverse technieken competenties aan te leren zodat ze volledig en op een positieve manier deel kunnen nemen aan de maatschappij. Het levert een bijzondere voorstelling op, gedragen door de nieuwe Huizers.
De kaartverkoop is gestart; kijk op theaterroute-huizen.nl voor meer informatie en reserveren. Kaarten kosten 25 euro en een passe-partout 40 euro. Deze zijn ook verkrijgbaar bij de VVV aan de Achterbaan 82.