Een van de nordicwalkinggroepen van AV Zuidwal.
Een van de nordicwalkinggroepen van AV Zuidwal.

Nordicwalkingclinic bij AV Zuidwal

HUIZEN Atletiekvereniging Zuidwal organiseert zaterdag 13 januari van 9.00 tot 10.15 uur een nieuwe nordicwalkingclinic. Tijdens deze clinic van ruim een uur kunnen deelnemers kennismaken met de sport en zo de smaak te pakken krijgen. De clinic wordt gegeven door een gecertificeerde trainer en vindt plaats op de atletiekbaan van AV Zuidwal aan de Aristoteleslaan 2. De kosten zijn 5 euro, inclusief gebruik van stokken en een kop koffie of thee.

Tijdens de clinic geeft de trainer uitleg over deze nieuwe sociale fitnessactiviteit. De deelnemers kunnen tevens nordicwalken op de atletiekbaan. Na afloop staat er een kop koffie of thee klaar en enthousiastelingen kunnen zich inschrijven voor de starterscursus. Deze cursus start 20 januari 2018.
"Nordic walking is een ideale sport voor gewichtsvermindering en verbetering van de fysieke fitheid en het uithoudingsvermogen. Nordic walking ontlast de heupen en knieën en vermindert spanning in de nek en het schoudergebied. Vergeleken met sportief wandelen geeft nordic walking 25 procent meer energieverbruik omdat vrijwel alle spieren in het lichaam actief zijn. Dit geldt echter alleen als de techniek op de juiste manier wordt uitgevoerd", aldus de atletiekvereniging.
Vanaf 2005 zijn bij atletiekvereniging Zuidwal nordicwalkinglessen te volgen. De inmiddels zeventig leden zijn verdeeld over drie groepen met verschillende niveaus. Na de starterscursus worden deelnemers in één van deze groepen geplaatst, afhankelijk van hun conditie en mobiliteit. Trainingen worden door gekwalificeerde trainers gegeven en vinden tweemaal per week plaats.

Tot slot doen de nordic walkers van AV Zuidwal een aantal keer per jaar mee aan een halve marathon, zoals de marathon van Egmond of de Dam tot Dam loop, of een twintigkilometertocht.

Inschrijving

Inschrijving voor de clinic kan via Elkie Hogenbirk, nordic-wandel@avzuidwal.nl of 06-13029863.