Enkele vrijwilligers van de Kringloopwinkel aan de Bakboord met rechts voorzitter Eddy Bunschoten.
Enkele vrijwilligers van de Kringloopwinkel aan de Bakboord met rechts voorzitter Eddy Bunschoten. Foto: Bob Awick

Eerste waarderingssticker vrijwilligers opgeplakt

HUIZEN - Regina Bruins, directeur van Vrijwilligerscentrale Huizen, heeft vrijdagmiddag de eerste waarderingssticker voor vrijwilligers op het raam geplakt van de Kringloopwinkel aan de Bakboord. "Hier werken vrijwilligers en dat wordt met de speciale sticker duidelijk. Daarnaast heeft de kringloopwinkel met een donatie de sticker mogelijk gemaakt", vertelt Bruins.

De vrijwilligerscentrale wil organisaties en verenigingen met de sticker een middel bieden om de vrijwilligers op deze manier waardering te tonen. Bruins: "Vrijwilligers zijn vaak bescheiden en zie je niet altijd als zodanig, maar er zijn er heel veel en dat kan nu met deze opvallende oranje sticker duidelijk worden."

Bruins kwam op het idee van de sticker toen ze door Amersfoort liep. "Toen zag ik een dergelijke sticker en die heb ik meteen gefotografeerd. Er zijn niet zo veel manieren om vrijwilligers te waarderen en ze zijn wel belangrijk voor onze samenleving. Op deze manier kun je ze zichtbaar maken en in het zonnetje zetten."
De keuze voor het plakken van de eerste sticker bij de Kringloopwinkel aan de Bakboord was zo gemaakt. "Met de opbrengst van de winkel steunen ze veel projecten in Huizen. Zo hebben ze ook deze sticker mogelijk gemaakt, die nu opvallend op het raam hangt. Als de vrijwilligers zelf aankomen zien ze de sticker hangen, maar ook bezoekers wordt het duidelijk dat hier vrijwilligers werken. Het is een sympathieke sticker die iedereen raakt."

Doel

Inmiddels hebben meerdere organisaties en verenigingen zich al gemeld bij de Vrijwilligerscentrale Huizen, die hiervoor een oproep deed in haar netwerk. "Bijvoorbeeld HSV De Zuidvogels, het Huizer Museum, Stichting Vier het Leven, Korfbalvereniging Huizen en ook Stichting Papageno in Laren willen een sticker plakken zodat voor iedereen zichtbaar is dat er vrijwilligers aan de slag zijn. Doel is om er minimaal 25 te hebben geplakt eind van deze maand", meldt Bruins. Aanmelden kan bij Charlotte Tupang via c.tupang@vchuizen.nl.