Jan Willem Gort snijdt de taart aan die het moment aangeeft dat de website buurtgeluk.nl is geopend.
Jan Willem Gort snijdt de taart aan die het moment aangeeft dat de website buurtgeluk.nl is geopend. Foto: Bob Awick

Activiteitensite voor bewoners Vierde Kwadrant, Huizermaat en Bovenmaat

Iets organiseren en daarvoor buurtbewoners uitnodigen kan heel eenvoudig via de site buurtgeluk.nl. Via een chatfunctie kunnen bewoners hun ideeën delen.

HUIZEN De website buurtgeluk.nl is gisterochtend officieel is geopend. De website biedt een platform voor bewoners van Huizermaat, Bovenmaat en het Vierde Kwadrant. "We willen graag dat zij hun eigen initiatieven ontwikkelen en kunnen die dan ook op de site zetten. Dat kunnen dingen zijn als 'ik wil graag voor iemand koken' of 'wie gaat er mee wandelen met mij en mijn hond'", vertelt Jan Willem Gort, directeur/bestuurder van de gezondheidscentra Huizen.

De website is een initiatief van Versa Welzijn en de gezondheidscentra Huizen aan het Holleblok en de Wadden en is een digitaal vervolg van het initiatief 'Zelf aan Zet'. Het is opgezet om mensen in de wijken Huizermaat, Bovenmaat en het Vierde Kwadrant met elkaar te verbinden.

"Buurtgeluk.nl biedt een overzicht van alle activiteiten in de wijk voor mensen die anderen willen ontmoeten, willen bewegen, aan hun gezondheid willen werken of zich willen ontwikkelen", vertelt Gort. "Er staan op dit moment veel activiteiten van organisaties op, maar het is de bedoeling dat we op dit platform ook eigen ideeën en initiatieven van bewoners gaan aanbieden. BuurtGeluk kan dat ondersteunen en bewoners kunnen via de site wijkgenoten online hiervoor uitnodigen. De chatfunctie is hiervoor heel belangrijk. Mensen kunnen zelf een project bedenken en dit op de site laten zetten. Dit doen ze door te chatten met een buurtsportcoach, die ze ook kan helpen met hun idee en vragen kan beantwoorden."
Bewoners kunnen de chat starten door te klikken op het linkje 'Heb je ideeën'. Daar kunnen ze de BuurtGeluk Chat starten en staat een van de buurtsportcoaches klaar om te helpen.

Levensgeluk

Gort: "Juist de kleine initiatieven in de wijk van bewoners zelf zien we graag op BuurtGeluk. Zo proberen we mensen in de wijk met elkaar te verbinden en de samenhang in de wijk te vergroten. Wij zijn ervan overtuigd dat dit nieuwe platform voor meer levensgeluk in de wijk kan zorgen. Als mensen zich goed voelen en bijvoorbeeld een rijk sociaal leven hebben, gaan ze minder naar de dokter. Achter een depressie kan bijvoorbeeld eenzaamheid zitten, maar die eenzaamheid kan de huisarts niet met een pilletje oplossen. Met BuurtGeluk proberen we de gezondheid en het welbevinden van de inwoners in de wijk in bredere zin te bevorderen."

Heel Huizen

Buurtsportcoach helpt via chat bewoners met ideeën en vragen

Als het platform een succes wordt, wordt gekeken of het platform voor bewoners van heel Huizen beschikbaar kan worden gemaakt.