De tuinvrijwilligers showen hun handschoenen en kniebeschermers die zij voor hun werk van Karwei hebben gekregen.
De tuinvrijwilligers showen hun handschoenen en kniebeschermers die zij voor hun werk van Karwei hebben gekregen. Foto: Bob Awick

Tuinvrijwilligers krijgen handschoenen van Karwei

HUIZEN De tuinvrijwilligers van de Vrijwillige Thuishulp hebben vorige week vrijdag bij Karwei Huizen diverse spullen mogen ophalen voor hun tuinwerkzaamheden. Dat is het resultaat van een match tijdens het Maatschappelijk Diner bij Hotel Newport van begin dit jaar.

In het afgelopen jaar hebben 16 vrijwilligers ruim 130 tuintjes verzorgd en/of opgeknapt. De meeste daarvan liggen in het Oude Dorp en de Huizermaat. Voor dit werk hebben de vrijwilligers nu tuinhandschoenen en kniebeschermers gekregen van Karwei, dat voor het eerst op het Maatschappelijk Diner was vertegenwoordigd.

Vrijwillige Thuishulp

Vrijwillige Thuishulp is er voor iedereen die door omstandigheden of gebrek aan netwerk hulp nodig heeft. De organisatie heeft ruim 150 vrijwilligers die dagelijks in de weer zijn. Op jaarbasis werd in 2016 ruim 10.000 uur vrijwillige inzet gerealiseerd. Het is een onderdeel van Vrijwilligerscentrale Huizen dat hulp biedt met vrijwilligers in situaties waarbij andere hulp niet haalbaar of betaalbaar is.