Meer woonveiligheid door buurtpreventie is het doel.
Meer woonveiligheid door buurtpreventie is het doel. Foto: Sjoerd Stoop

Buurtpanel 1276 roept op tot meer meer buurtpreventie

HUIZEN Buurtpanel 1276 roept de bewoners in de wijken met postcode 1276 op om meer aan buurtpreventie te gaan doen door het oprichten van buurtpreventieverenigingen (BPV's).

"In een BPV werken bewoners samen om de woonveiligheid te vergroten door actiever samen toezicht te houden en door verdachte omstandigheden aan elkaar en de politie te melden. In het betrokken gebied liggen vier wijken, waarvan alleen de Zenderwijk een BPV kent", aldus het Buurtpanel.
Volgens het buurtpanel zijn er al lange tijd veel inbraken in het postcodegebied. "In veel gevallen zijn bewoners van mening dat het een taak is van de politie om daartegen op te treden. Maar dat is een misverstand", vindt het buurtpanel.

Bordje bewoners

"De gemeente Huizen en de politie doen hun best om inbrekers aan te houden en veroordeeld te krijgen. Het voorkomen van inbraken, de preventie, ligt duidelijk op het bordje van de bewoners."
Buurtpanel 1276 roept bewoners van de betrokken wijken op om zich te melden bij het buurtpanel als zij meer informatie willen hebben over de oprichting van een buurtpreventievereniging en over de daaraan verbonden voordelen. Op korte termijn zal het buurtpanel dan voor de geïnteresseerden een bijeenkomst organiseren in de Meentamorfose.

Om zich als belangstellende op te geven volstaat voorlopig een mailtje aan het Buurtpanel 1276 via info@1276.nl.