2.500 euro subsidie voor rock-'n-roll

HUIZEN Winkelcentrum Oostermeent krijgt 2.500 euro subsidie voor een nieuw evenement. Op 1 juli staat het winkelcentrum in het teken van rock-'n-roll. Er was het dubbele gevraagd, maar het winkelcentrum is tevreden met wat het krijgt.

"We zijn altijd druk bezig om nieuwe dingen te ontwikkelen", vertelt Peter Koning van Winkelcentrum Oostermeent. "We trekken daarmee ook veel mensen uit de regio naar het winkelcentrum, zoals bij het bevrijdingsfeest."
Deze keer staat het centrum in het teken van rock-'n-roll, met onder ander hotdogs, petticoats, de band The Crazy Cadillacs en demonstraties van dansscholen.
Tijdens het evenement zullen ook Amerikaanse auto's te zien zijn. Hiervoor is samengewerkt met Cees Alders van de Stichting Oldtimer Festival Huizen. "Het zijn er enkele tientallen. Wij hebben immers de connecties met de eigenaren van deze auto's", licht Alders toe. "We hebben samen gekeken naar wat hier mogelijk was, maar het lijkt in de verte niet op het Oldtimer Festival zoals bij het Nautisch Kwartier", laat hij weten. Hij hoopt zelf nog steeds dat de gemeente Huizen voor dit evenement toch wat meer subsidie uit wil trekken, zodat het Oldtimer Festival volgend jaar wel weer kan worden gehouden.

Het winkelcentrum had ook een subsidie aangevraagd voor de kick-off van de Huizerdag. Deze is afgewezen.