Orthodontist Lodewijk met een deel van zijn team in de nieuwe praktijk.
Orthodontist Lodewijk met een deel van zijn team in de nieuwe praktijk. Foto: Bob Awick

Orthodontistenpraktijk Huizen is verhuisd naar Baanbergenweg

HUIZEN - Orthodontist Lodewijk Sillevis Smitt heeft sinds begin dit jaar de praktijk overgenomen van Kelderman Orthodontie. De praktijk was gevestigd aan de Lindenlaan 86. Inmiddels zit hij met zijn team onder de naam Orthodontistenpraktijk Huizen in een gloednieuw pand aan de Baanbergenweg 46 op de hoek met de Warandebergstraat.

"Ik ben waarnemer geweest in de praktijk op de Lindenlaan sinds deze door Kelderman Orthodontie was overgenomen in januari 2012. Ik wilde ooit wel graag een eigen praktijk. Eind 2015 bleek dat ik de praktijk kon overnemen. De meest logische optie was het bouwen van een nieuwe locatie met meer ruimte om aan alle hedendaagse eisen te kunnen voldoen. Ik voel me thuis in Huizen, ook omdat ik de praktijk rustig heb kunnen vormgeven vanaf 2012 tot wat het heden is. Ik ben dus heel blij met deze ontwikkeling."

Specialist

Lodewijk is als orthodontist een geregistreerd specialist. "Na mijn studie tandheelkunde heb ik de specialisatie gevolgd tot orthodontist", vertelt hij. "Het advies is om bij problemen met het gebit een orthodontist met zijn kennis en ervaring te raadplegen. Kinderen en volwassenen komen bij ons voor een advies als hun tanden ver naar voren of scheef staan, er te weinig of juist te veel ruimte in het gebit aanwezig is of wanneer de tanden en kiezen niet goed op elkaar passen en je niet optimaal kunt kauwen."
Zijn jonge patiënten worden veelal doorverwezen door tandartsen, soms zijn er redenen om al met acht of negen jaar een verwijzing te krijgen. Een verwijzing is echter niet nodig voor een eerste afspraak. "Voor jeugdige patiënten is de beste behandelperiode tussen de tien en veertien jaar, omdat dan de kaakgroei nog kan worden beïnvloed en er gebruik kan worden gemaakt van de ruimte die vrijkomt tijdens het wisselen. Ik raad ouders aan als hun kinderen in groep 7 zitten langs te komen voor een consult. Dat klinkt best vroeg, maar soms vraagt ook een verzekering een jaar wachttijd voor vergoeding. Tijdig advies kan dan handig zijn."
Volwassenen komen vaak bij hem als ze een esthetische aanpassing willen, oftewel om gewoon met een mooi gebit en een mooie glimlach voor de dag te komen. "Voor ongeveer een op de tien volwassen patiënten is dat in combinatie met een kaakoperatie. Ik werk daarom samen met kaakchirurgen." In zijn team zitten vijf assistenten die patiënten onder zijn begeleiding behandelen, waarvan twee mondhygiënistes. Verder werken er nog twee dames aan de balie voor het vele administratieve werk en als ondersteuning in het management van de praktijk.

Kijk voor meer informatie op www.ortho-huizen.nl of bel 035-5265610.