Na drie jaar eindelijk oplossing voor het traject van de snelle bus

HUIZEN Wethouder Pas is blij dat er een oplossing is voor het traject van het Hoogwaardig Openbaar Vervoer. De snelle bus gaat meerijden over de weg via de Huizermaatweg en Bovenmaatweg en vervolgens via de Blaricummermeent. "Na drie jaar is er eindelijk een oplossing."

Het eerste gesprek had de wethouder op 28 mei 2014. "We wilden namelijk afwijken van een eerdere keuze voor een vrije busbaan. We wilden meerijden, in de eerste instantie over 't Merk en later over de Meent."
Na drie jaar en vele gesprekken verder, waarbij sommige niet altijd erg harmonieus verliepen, kan Pas het dossier voor de gemeenteraadsverkiezingen alsnog succesvol afsluiten. "Het was een enerverend dossier. Ik had niet verwacht dat het zo lang zou gaan duren", zegt hij.
De gemeenteraad moet nog instemmen met de oplossing. Een brief naar de provincie wordt nu opgesteld en op woensdag 28 juni besproken door de gemeenteraad in de commissie. Vervolgens kan deze op 13 juli in de raadsvergadering worden vastgesteld. De wethouder verwacht dat de raad wel akkoord zal gaan.
Vervolgens zal de provincie dan een voorstel maken voor de provincie, zodat die ook akkoord kan gaan met de wijziging van de overeenkomst en een vrije busbaan definitief van de baan is.
De gemeente Huizen kan zich dan gaan inzetten voor alle nodige aanpassingen. Het hele traject van de HOV zal naar verwachting in november 2021 afgerond kunnen zijn.