Saskia.
Saskia. Foto's: Inge Jansen Fotografie

Droomwens jongedames Booketorre en Dissel komt uit:

een dagje fotomodel

INTRO

De jongedames die begeleid wonen bij Philadelphia de Booketorre en Philadelphia de Dissel hadden een droomwens: ze wilden een dagje fotomodel zijn.

HUIZEN Een beetje zenuwachtig en onder de indruk zijn ze wel, de jongedames die voor een dag even fotomodel mogen zijn in de studio van Inge Jansen Fotografie. Voor de camera transformeren ze tot volleerde modellen en luisteren ze goed naar de aanwijzingen van de fotograaf. Hun droomwens komt daarmee uit.

Een droomwens die werd besproken op het Match Diner dat begin dit jaar werd gehouden in Hotel Newport. Bij het diner, dat wordt georganiseerd door Betrokken Ondernemen van Vrijwilligerscentrale Huizen, ontmoeten organisaties en bedrijven elkaar en bekijken waar zij elkaar kunnen helpen. Twee jaar geleden leidde dat bijvoorbeeld tot een fotoshoot van bewoners van Philadelphia Westhove. Dit jaar tot een shoot met jongedames die begeleid wonen bij Philadelphia de Booketorre en de Dissel die voor even fotomodel willen zijn.

Voordat ze voor de camera staan zijn ze al in de make-up gezet, is hun haar gedaan en hebben ze mooie kleding aan gekregen met bijpassende sieraden. Ook allemaal dankzij ondernemers die zich er voor inzetten om de wens van de dames uit te laten komen. Van tevoren is geïnventariseerd wat voor een look de dames willen hebben en sommigen hebben zelf ook nog wat dingen meegenomen uit hun kledingkast, zoals Kimberley haar hoedje.

"Het is cool", zegt de 14-jarige Kimberley. "Het lijkt me wel leuk om fotomodel te worden. Ik speel ook in een band op de drums en zing liedjes. Ik ben ook bezig in het theater."

De 18-jarige Shristi wil graag beroemd worden. "Het is ook wel hard werken hoor", zegt ze na afloop van de shoot. Op dit moment werkt ze en doet diverse dingen als schoonmaken en achter de kassa zitten, maar ook tekenen, schilderen en kleien. "Ik wil nog wel verder leren. Voor iets in de verzorging, maar fotomodel lijkt mij ook best wel leuk." Nog liever zou ze een tv-carrière willen hebben, "want dan word je echt beroemd".

Na de fotoshoot stralen ze allemaal. Ze hebben op het kleine schermpje van de fotograaf al gezien hoe het er een beetje uit komt te zien en krijgen straks allemaal nog een mooi ingelijste foto voor op hun kamer. Daarnaast staan ze hier in de krant, zodat ze even een lokale beroemdheid zijn.


Betrokken Ondernemen Huizen: ik wil me graag een fotomodel voelen...

Deze wens werd vervuld in het kader van Betrokken Ondernemen Huizen, initiatief van de Vrijwilligerscentrale Huizen, en kwam tot stand op het MatchDiner van begin dit jaar. Veel mensen willen graag wat doen voor een ander en in dit geval voor de bewoners van Philadelphia de Booketorre en de Dissel. De wens van deze meiden was om zich fotomodel te voelen en mooi opgemaakt met mooie kleren en sieraden professioneel op de foto te gaan. De volgende mensen, bedrijven en organisaties hebben deze wens mogelijk gemaakt: regisseur Karin Dorissen van Wakkere Zaken, begeleiders van Philadelphia Rianne Steijn-Eindhoven en Heleen Verwoerd, fotograaf Inge Jansen van Inge Jansen Fotografie, juwelier Anita Koning van CaRé Juwelier, kapster Maartje Schmitt van Hizi Hair, visagiste Joyce 't Hart van schoonheidssalon Enjoy, dameskleding door Petrouchka van Meggelen van Zuid7even en Nieuwsblad voor Huizen/HuizerNieuws. Winkeliersvereniging Oostermeent sponsort het afdrukken van de foto's en de lijsten. Plus Oostermeent heeft voor heerlijk broodjes, drankjes en lekkere koekjes gezorgd. De meiden hebben door deze inzet allemaal een aantal prachtige foto's van zichzelf. Kortom: een onvergetelijke match!

Daisy.
Mary-lou.
Kimberly
Mieke.
Shristi.
Afbeelding