De aflevering van de auto's bij Nefkens Koot in Huizen.
De aflevering van de auto's bij Nefkens Koot in Huizen. Foto: Nefkens

Nefkens sponsort Team Velódroom
bij 7e HomeRide

HUIZEN Nefkens Peugeot, met onder andere een vestiging in Huizen, heeft afgelopen weekeinde twee bussen en een volgauto ter beschikking gesteld aan Team Velódroom. Dit team reed mee in de 7e HomeRide.

Maar liefst 70 teams fietsten in 24 uur, dag en nacht, 500 kilometer door het hele land, startend op het Utrechtse Domplein voor de 7e HomeRide. De reden? Geld inzamelen voor de Ronald McDonald-huizen. Het Ronald McDonald Kinderfonds heeft als doel met deze huizen de afstand tussen ouders en hun zieke kind te verkleinen. "Want 'Home is where your heart is', en dat besef je maar al te goed als je kind in het ziekenhuis ligt."

Team Velódroom

Team Velódroom was een van de deelnemende teams, bestaande uit 19 teamleden: het fietsteam van 10 vrouw sterk en het begeleidingsteam van 9 man sterk. Zij zagen deze mooie uitdaging voorbijkomen en twijfelden geen seconde om zich aan dit mooie doel te verbinden met hun sportieve inzet. Een van de fietsende moeders heeft zelf ervaring met de Ronald McDonald-huizen, waar zij tijdens de ziekteperiode van haar dochter regelmatig verbleef. Haar omgeving heeft hierdoor gezien wat een gezin in deze situatie meemaakt en hoe belangrijk en noodzakelijk het is dat ouder en kind bij elkaar in de buurt zijn. Hun motto: 'Een kind kan en mag niet zonder zijn ouders, zeker niet als ze ziek zijn!' "Wij hebben persoonlijk ervaren wat een gezin meemaakt als een kind ernstig ziek is en hoe belangrijk én noodzakelijk het is dat ouder en kind bij elkaar in de buurt zijn. Hoe mooi is het dan om als team onze sportieve inzet te kunnen verbinden aan dit doel", aldus Ingrid Albers, teamleider van team Vélodroom. Een doel dat Nefkens Peugeot maar wat graag met vervoer voor de rijders en fietsers en met een volgauto wilde ondersteunen.