Nicole van der Beld houdt zich naast het houden van toezicht bezig met de organisatie van de feestelijke afsluiting van de zwemvierdaagse.
Nicole van der Beld houdt zich naast het houden van toezicht bezig met de organisatie van de feestelijke afsluiting van de zwemvierdaagse. Foto: Bob Awick

Organisator Nicole van de Beld: 'Het moet gewoon een leuke avond worden'

De zwemvierdaagse wordt dit jaar maar liefst voor de 44ste keer gehouden in Zwembad Sijsjesberg. Nicole van den Beld is hier druk mee bezig.

HUIZEN De zwemvierdaagse is dinsdag weer gestart in Zwembad Sijsjesberg. Dit keer is er op vrijdag, de laatste dag, vanaf 18.00 uur een feestelijke afsluiting met diverse spelletjes en activiteiten. "Vorig jaar was ik voor het eerst betrokken bij de organisatie van de zwemvierdaagse. Toen vond ik die laatste dag een beetje saai. Ik wil er een feestje van maken", vertelt Nicole, die fulltimetoezichthouder is in het bad.

Met een studie eventmanagement achter de rug is het niet vreemd dat zij zich met de activiteiten in het zwembad bezig ging houden. "Ik heb er ervaring mee en vind het leuk om te doen." Dus regelde ze voor de laatste dag allerlei leuke dingen die door de deelnemers, maar ook door de bezoekers, gedaan kunnen worden. "Het moet gewoon een leuke avond worden."

Tijdens de zwemvierdaagse kan er van dinsdag tot en met vrijdag tussen 18.00 en 19.30 uur baantjes getrokken worden in het water dat minimaal 24 graden is. "Nu is het al wat hoger, maar dat komt door het mooie weer", zegt Nicole. Iedere deelnemer zwemt dagelijks 10 baantjes, dus 4 x 500 meter. De jongste deelnemers mogen er 5 afleggen, dus 4 x 250 meter.
"Gemiddeld doen er 350 tot 400 mensen mee. Deze keer doet er een complete school mee met 160 leerlingen. Daarnaast hebben we losse inschrijvingen en mensen die via Zwemvereniging IJsselmeer meedoen. We hebben ons best gedaan om iedereen duidelijk te maken dat de zwemvierdaagse er is. We hebben posters opgehangen en via sociale media laten weten dat het evenement er weer aankwam. We hopen dus dat er veel mensen komen, ook op de laatste vrijdag als de zwemmers hun medaille krijgen na afloop van het trekken van de baantjes.
Op vrijdag kunnen deelnemers en bezoekers vanaf 18.00 tot 20.30 uur namelijk ook genieten van een stormbaanluchtkussen en een buikglijbaan met zeep. "Ik heb ook geregeld dat er een zeemeerminnenshow wordt gegeven. Dat is ter promotie van de cursussen die we in de zomer gaan geven. Ik leg dan ook wat zeemeerminnenpakjes klaar die we hier al hebben, zodat kinderen deze kunnen uitproberen." Ook is er de mogelijkheid om in een waterbal te klimmen en zo over het water te lopen. "En we hebben ook geregeld dat mensen kunnen boogschieten op het veld", gaat Nicole enthousiast verder.

Loterij

Naast de activiteiten is er ook een loterij. "De kinderen die deelnemen krijgen een lootje, de rest kan deze kopen en maakt kans op leuke prijzen." Uniek vrijdag zal de marktkraam zijn waar snorkels, flippers en handdoeken verkocht worden. "Dat zijn de gevonden voorwerpen die hier soms al jaren liggen. Zonde om weg te gooien, maar ze liggen ons in de weg. Daarom doen we ze voor een klein prijsje van de hand."
Omdat de activiteiten rond het avondeten gepland staan, is het snoephuisje bij het zwembad ook open. "We hebben een speciaal Zwemvierdaagse-arrangement, met bijvoorbeeld een broodje hamburger of broodje gezond. Zo kan het een leuke avond worden voor deelnemers en bezoekers."
Wat ze kon regelen heeft ze gedaan. "Het weer is het enige waar we afhankelijk an zijn. Er wordt zoals het er nu naar uitziet veel regen verwacht die dag. Ik hoop dat het 's avonds droog zal zijn en er veel mensen komen. Dan wordt het echt gezellig."
De zwemvierdaagse is niet het enige dat Nicole organiseert. Op 21 juli staat het kampioenschap Bommetje op het programma. "Dat hebben we al eens eerder gehouden." Nieuw wordt het afsluitfeest op 2 september. "Ik vond het zo jammer dat het seizoen ineens afgelopen was vorig jaar. Ook dat verdient een feest met alle bezoekers die hier regelmatig komen."

Voor meer informatie:
zwembadsijsjesberg.nl.

Zeemeerminnenshow, lopen in een waterbal en boogschieten