Leden Zuidvogels akkoord met verbouwing van clubgebouw

HUIZEN De komst van een geheel nieuw clubgebouw bij De Zuidvogels is na dinsdagavond weer een stap dichterbij. De leden van de Huizer voetbalvereniging gingen tijdens een algemene vergadering akkoord met de door het bestuur gepresenteerde verbouwingsplannen en de financiƫle onderbouwing ervan.

"Dat betekent dat de we verder kunnen gaan met de verbouwingsplannen en verder de toekomst in kunnen kijken", laat voorzitter Kees Visser weten. "De voorbereidingen voor de externe aanbesteding zullen gestart worden. In het najaar zullen de resultaten en consequenties van de aanbesteding gecommuniceerd worden."

Het is de bedoeling om in het eerste kwartaal van 2018 te starten met de bouw. "Deze zal gefaseerd plaatsvinden zodat alle activiteiten door kunnen blijven gaan", aldus de voorzitter. Hij geeft aan dat het aantal kleedkamers wordt uitgebreid, er een bovenverdieping komt en het complex toegankelijker wordt voor mindervaliden.

Grote vraag is nog of Zuidvogels meeprofiteert van de miljoenentransfer van oud-Huizenspeler Sofyan Amrabat. De voetballer, die in de jeugd van Zuidvogels speelde, verruilde afgelopen week FC Utrecht voor Feyenoord. Visser rekende zich aanvankelijk rijk en meldde dat zijn vereniging een klein deel opleidingsvergoeding van de transfersom krijgt en dat goed kan gebruiken voor de verbouwing. Dinsdag kwam hij daarop terug. Onduidelijk is nog of en zo ja, hoeveel geld De Zuidvogels ontvangen.