Is nieuwbouw van de Rehobothschool mogelijk?
Is nieuwbouw van de Rehobothschool mogelijk? Foto: Bob Awick

Wensen diverse scholen voor huisvesting bekeken

HUIZEN De kadernotitie Integraal Huisvestingsplan (IHP) Onderwijs 2017 - 2027 werd ook besproken tijden de financiƫle raadsvergadering. De gemeente is verantwoordelijk voor de huisvesting en in de notitie worden de kosten hiervan op een rijtje gezet. De Rehobotschool, Springplank en Dr. Maria Montessorischool hebben extra wensen die de raad wil laten onderzoeken.

Alle partijen dienden gezamenlijk een voorstel in om de diverse voorstellen waar deze scholen zelf mee zijn gekomen te bekijken en te laten onderzoeken of deze financieel haalbaar zijn. Doel is dat deze kosten inzichtelijk zijn, zodat zij eventueel in de begroting van 2018 kunnen worden meegenomen.

Rehobothschool

De Rehobotschool bestaat uit diverse bouwdelen, waarvan het oudste uit 1968. De meerkosten van nieuwbouw van de school ten opzichte van revitalisering/verduurzaming zijn minimaal. Daarom wil de raad laten bekijken of het mogelijk is om een nieuwe school te bouwen, eventueel gecombineerd met renovatie of nieuwbouw van de Zenderkerk. De vrijgekomen grond kan gebruikt worden voor de bestemming zorg of sociaal.

Springplank en Wijngaard

De Springplank heeft aangegeven graag met de Wijngaard aan het Ellertsveld samen te gaan in een nieuw te bouwen school. Er ligt al een intentieverklaring om samen te gaan werken. Zij kunnen van elkaars faciliteiten gebruik maken en de leerlingen van beide scholen ondersteunen met hun eigen expertise.

Dr. Maria Montessorischool

De Dr. Maria Montessorischool heeft aangegeven in het kader van het innovatieprogramma Energiesprong te willen kijken of het een energieneutraal gebouw kan krijgen.