Adviezen van leerlingen zijn een eyeopener.
Adviezen van leerlingen zijn een eyeopener.

Hoe verkoop je kaas aan jongere doelgroep?

HUIZEN "Jullie moeten nóg meer gebruik maken van social media, zoals Instagram en Snapchat". "Bedenk nieuwe kaasproducten voor in schoolkantines". "Adverteer op Spotify, maak gebruik van YouTube en vloggers om jongeren te bereiken". Zomaar een greep uit de adviezen van leerlingen van het Erfgooiers College aan de marketingafdeling van Westland Kaas.

Leerlingen uit de klassen 3 havo en 3 vwo brachten de afgelopen week een bedrijfsbezoek aan het 81 jaar oude familiebedrijf aan de Zuiderzee. Zij waren daar vanwege een project voor het vak economie. Samen met Henriëtte Westland en Imke Smedema van Westland Kaas heeft de sectie economie van het Erfgooiers College een bedrijfsopdracht opgesteld.

Het bedrijf ziet dat de producten voornamelijk door volwassenen worden gekocht, maar zou de groep van 16 tot 30 jaar graag beter willen bereiken. Aan de leerlingen is gevraagd om met al hun economische kennis adviezen te geven op het gebied van marketing. Nadat de leerlingen op school hun presentaties hadden voorbereid, mochten zij hun adviezen 'pitchen' tijdens een bedrijfsbezoek op het hoofdkantoor van Westland.

Buiten de schoolmuren

"Ondernemerschap vervult in Huizen, met relatief veel bedrijven in allerlei sectoren, een belangrijke rol", aldus docent economie Koen van Kuijk. "Het is goed dat leerlingen op deze manier ook buiten de schoolmuren in hun eigen dorp hun kennis kunnen toepassen". Alle adviezen en tips werden dankbaar meegenomen. Dat jongeren op het gebied van bijvoorbeeld social media veel meer doen en weten dan oudere doelgroepen, was een grote eyeopener. Per klas werd een winnaar aangewezen. Zij gingen naar huis met een lekker stuk kaas en een unieke 'Burgerflipper'.