Veel inbraken afgelopen twee weken

HUIZEN "De afgelopen twee weken zijn er weer veel inbraken geweest. Een trieste constatering", meldt de politie op haar Facebookpagina bij een kaartje waarop de inbraken en pogingen tot inbraken staat vermeldt.

"Elk stipje op de kaart is een gezin dat slachtoffer is geworden van een (poging) woninginbraak. Stel je voor dat je thuiskomt en je hele huis is overhoop gehaald. Je kasten zijn leeggetrokken, al je spullen op de grond gegooid en sierraden (erfstukken, mooie herinneringen) en electronica (met foto's van de kinderen die niet ergens anders opgeslagen waren) zijn gestolen. Je voelt je niet meer veilig in je eigen huis."

Om dit te voorkomen vraagt de politie inwoners om meer inbraken te voorkomen:
- meld personen en auto's die zich verdacht gedragen in de wijk via 112
- zorg voor een bewoonde indruk van het huis. Zorg minimaal voor tijdschakelaars op het licht, een auto op de oprit, een brievenbus die niet uitpuilt
- Zorg voor goed hang- en sluitwerk, ook op de eerste verdieping! Kijk naar het SKG keurmerk: sloten zonder keurmerk zijn erg gemakkelijk open te breken, sloten met 1 ster gemakkelijk, 2 sterren is redelijk veilig en 3 sterren is erg veilig.
Op de website van politie.nl staan onder thema woninginbraken tips. Verder staat op de website als je Huizen in vult bij zoek onder het kopje Misdaad in Kaart een overzicht van de inbraken en pogingen hiertoe.