Inzamelingsactie brand volkstuinen

HUIZEN De inzamelingsactie voor het door brand getroffen terrein van de Volks Tuindersvereniging - Huizen heeft binnen een paar dagen al meer dan 625 euro opgeleverd. "We moesten iets doen", vertelt mede-initiatiefnemer Gert-Jan Nagel van Huizen Schoon.

Een paar uur nadat duidelijk werd hoeveel impact de brand had op de leden van de zo sociale vereniging, nam Nagel het initiatief voor een inzamelingsactie. "De verslagenheid is groot. Het is veel meer dan alleen tuinieren. Het is ook echt een sociale ontmoetingsplaats. Die mensen mochten twee dagen het terrein niet op. Dat is voor hen net alsof je twee dagen je huis niet in kunt."

In de nacht van zondag op maandag brak er brand uit op het complex aan de Friesewal. Van de verschillende materialen in de loods is helemaal niets meer over.

De schade bedraagt duizenden euro's, terwijl de vereniging louter draait op vrijwilligers. Wie ook geld wil doneren, kan terecht op www.doneeractie.nl/acties.

Een paar uur na de brand op de Friesewal ontstond er nog een brand. Dit keer in kapsalon Oasis aan de Oostermeent-West. Een bovenwoning moest worden ontruimd. De brand was snel geblust. Bij beide branden is sprake van brandstichting, meldt een politiewoordvoerder. Beide zaken staan echter los van elkaar.

3