De leden kwamen zaterdag bijeen.
De leden kwamen zaterdag bijeen. Foto's: Albert van der Linden

Volkstuinders bouwen weer op na drama

De brand van vorige week heeft wel de complete loods van de Volks Tuinders Vereniging Huizen vernietigd, de vereniging zelf is springlevend.

HUIZEN "We zijn weer aan het opbouwen", zegt voorzitter Hans van der Veen van de Volks Tuinders Vereniging Huizen een week na de dramatische brand op het complex aan de Friesewal. Inmiddels krijgen de leden van de zo gezellige en sociale vereniging vanuit alle hoeken support.

De inzamelingsactie van Huizen Schoon, een groep vrijwilligers die begaan is met het vissersdorp, heeft inmiddels al meer dan 1.600 euro opgeleverd. "Het raakte ons enorm toen we het nieuws over de brand bij het volkstuinencomplex vernamen", aldus mede-initiatiefnemer Gert Jan Nagel. "Een plek waar zo veel mensen tot rust komen, waar vele vrijwilligers aan de slag zijn, nu geheel verwoest doordat iemand alles in vlammen op heeft laten gaan." Doneren kan nog tot eind september via www.doneeractie.nl/acties.

Daarnaast doneert de Kringloopwinkel Huizen maar liefst 3.000 euro. "De Kringloopwinkel Huizen hoopt daarbij dat dit gebaar andere organisaties en bedrijven in Huizen ertoe zal aanzetten eveneens een steentje bij te dragen aan de wederopbouw van deze zo heftig getroffen vereniging", aldus secretaris Leo van Aken.
Hartverwarmend, noemt Van der Veen de support. Hij vertelt dat de laatste 'verzekeringsboel' is geweest en het nu wachten is, voordat de sloop van wat er nog staat, kan starten. "En dan kunnen we weer bouwen. We hebben de tranen gehad, maar nu moeten we verder en kunnen zeggen dat hier iets nieuws komt."

Zaterdag kwamen verschillende leden bij elkaar om te doen wat de verenging zo bijzonder maakt: met elkaar een praatje maken en een kopje koffie drinken.
Het politieonderzoek naar de in brand gestoken loods is nog gaande, meldt een woordvoerder. Er is echter nog niemand opgepakt. Van der Veen vraagt zich af of dit ooit gaat lukken. "Ik hoop het."

Voorzitter Hans van der Veen (links).
Ongeloof bij het zien van de loods.