Trouwen in De Boerderij zelf mag nog wel, maar niet meer in de tuin en zonder horecafeest.
Trouwen in De Boerderij zelf mag nog wel, maar niet meer in de tuin en zonder horecafeest.

Oplossing overlast De Boerderij

HUIZEN De overlast die bewoners rond De Boerderij ervaren is over. De oplossing is uiteindelijk gevonden in 'terug naar de basis'. Dat wil zeggen: De Boerderij is er alleen voor theater en sociaal-cultureel gebruik. De commerciële activiteiten zullen in zijn geheel worden stopgezet.

Bewoners, gemeentelijke vertegenwoordigers en de directie van Spant!, eigenaar van De Boerderij, hebben hiermee een mediationtraject afgesloten. Het gezamenlijke resultaat wordt nog voor instemming voorgelegd aan de gemeenteraad.

De afgelopen jaren hebben omwonenden van De Boerderij overlast ervaren van de commerciële en horeca-activiteiten in De Boerderij. Halverwege 2016 heeft de buurt zich tot de gemeente gewend. Toen volgde er een periode van intensieve gesprekken tussen de directie van Spant!, vertegenwoordigers van de omwonenden en de gemeente. Het vinden van een gezamenlijk gedragen oplossing bleek lastig. Een oplossing moest namelijk gebaseerd zijn op een aantal randvoorwaarden: behoud theater, substantiële vermindering van de overlast en het uitgangspunt van de huidige subsidiebedragen.

5