Bewoners blij met duurzame oplossing overlast De Boerderij

HUIZEN Mediation heeft uiteindelijk geleid tot een oplossing voor de overlast die werd ervaren bij omwonenden van De Boerderij.

Tijdens het mediationtraject bleek dat een werkbare en duurzame oplossing niet mogelijk was binnen de genoemde randvoorwaarden. Het gebruik van de tuin en de noodzaak hiervan voor een gezonde exploitatie in de huidige opzet bleef het grote struikelblok.

Subsidie

De opbrengsten uit de commerciƫle activiteiten, waarmee het theater voor een deel gesubsidieerd kon worden, komen te vervallen nu weer terug wordt gegaan naar de basis. Voor een sluitende begroting wordt daarom ook teruggegaan naar het oude subsidieniveau zoals dat tot 2012 gold.
Het sluiten van huwelijken blijft mogelijk in De Boerderij. Het gaat daarbij uitsluitend om de huwelijksvoltrekking zelf in het gebouw. In de tuin trouwen is niet mogelijk. Ook horecafestiviteiten voor of na een huwelijk zijn niet meer mogelijk.
Bewoners zijn blij met deze simpele en duurzame oplossing die recht doet aan alle belangen. "De overlast wordt tot een minimum beperkt, het prachtige theater blijft behouden en Spant! heeft een kostendekkende exploitatie voor de komende tien jaar. Kortom, een oplossing waar alle partijen heel tevreden mee kunnen zijn." Spant! valt het zwaar om de gewaardeerde plek voor commerciƫle zaken op te geven, maar vindt dit wel de moeite waard. De raad spreekt 13 september over het voorstel in de commissievergadering.