Blikken van herkenning en blijdschap langs de rode loper.
Blikken van herkenning en blijdschap langs de rode loper.

Modeshow met Marijke Helwegen

HUIZEN - Woonzorglocatie Slingerbosch aan de Amersfoortsestraatweg, onderdeel van Domus Magnus, heeft zaterdagmiddag een bijzondere wens van een bewoner vervuld Hiervoor was de hulp van tv-persoonlijkheid Marijke Helwegen ingeroepen. Het werd een wervelende show in de tuin van de Villa.

Alle bewoners van woonzorgorganisatie Domus Magnus vullen ieder jaar met kerst een wenskaart in. Bijzondere, maar ook bescheiden wensen gaan het jaar erop maandelijks in vervulling. Deze keer dus van een bewoonster van het huis in Huizen. "Vroeger ging ik regelmatig naar shows, zowel in het binnen- als buitenland", schreef ze op haar kaartje.

Modeshow

Speciaal voor haar werden alle benodigde ingrediënten verzameld om een spetterende modeshow neer te zetten. De dochters van de mevrouw zorgden als verrassing dat hun moeders privécollectie richting Slingerbosch ging. De meest bijzondere stukken werden geshowd door vooral medewerkers van de woonzorglocatie. Toen het eerste model de catwalk opliep, zei mevrouw: "Ik had vroeger ook zo'n jurk." Een paar jurken later besefte zij dat haar eigen collectie geshowd werd.

Presentatrice Marijke Helwegen voelde zich als een vis in het water. "Het was heel erg leuk. Soms pakte een bewoner even mijn hand. Het is mooi om te zien hoe de bewoners genieten. Niemand is tenslotte te oud om te wensen!"

Een ensemble met hoed mag niet ontbreken.
Een klein model met hond steelt de show.
Geen modeshow zonder bruidsjurk.
Applaus voor een bewoner op de rode loper.
Werkkleding, door een couturier ontworpen, kwam ook langs.