Sylvia en Wim Steen bieden in hun Jamin een keur aan kleurig snoepgoed.
Sylvia en Wim Steen bieden in hun Jamin een keur aan kleurig snoepgoed. Foto's: Bastiaan Miché

Jamin Huizen introduceert nieuwe verfijnde chocoladelijn Coco & Sebas

Als een van de vier winkels in Nederland mag Jamin Huizen de nieuwe verfijnde chocoladelijn van Coco & Sebas Dutch Chocolate verkopen.

HUIZEN "In het Gooi wordt schijnbaar veel chocolade gegeten", zegt Wim Steen van de nieuwe Jamin aan de Kerkstraat 52 tegenover de Hema in Huizen. "Daarom zijn wij een van de vier winkels in Nederland die de nieuwe chocoladelijn Coco & Sebas Dutch Chocolate in ons assortiment mogen opnemen. Om dat te vieren zal patissier Remy Rombouts zaterdag tijdens de Huizerdag tussen 10.00 en 16.00 uur chocoladeklompjes maken."

Wim runt de winkel samen met zijn vrouw Sylvia. Zij werkt daarnaast nog als secretaresse van een verpleegafdeling in het ziekenhuis. "In het begin dachten we dat we het wel met zijn tweeën konden doen, maar de zaak loopt zo goed dat we ook wat mensen in dienst hebben", zegt ze. De nieuwe Jamin is sinds 18 februari dit jaar open. Wim was regiomanager van Jamin voor de winkels die het bedrijf zelf in eigendom had. "Ik reisde ervoor door heel het land. Op een gegeven moment waren al deze winkels weg. Ik moest toen een keuze maken. Zelf beginnen met een zaak als franchisenemer of werkloos worden. Als 50-plusser best een heftige beslissing. Aangezien wij in Huizen wonen hebben we besloten om hier een zaak te open. Spannend, maar we hebben geen spijt van. We kunnen zo op de fiets naar huis", zegt Wim. Vaak krijgt het echtpaar nog vragen waarom ze gestopt zijn met de oude Jamin. "Maar die was dus van iemand anders."
Jamin is trouwens ook met zijn tijd meegegaan. Geen dubbeldikke plak ijs meer tussen wafels, maar modern Twizzl ijs: softijs waarvoor je zelf verschillende toppings mag uitkiezen. Of een exemplaar uit de selectie Ice Kitchen, glutenvrij handgemaakt ijs van 100% natuurlijke ingrediënten. "Het scheppen van een zak snoep is veruit het populairst. Er is keuze uit 300 soorten", zegt Wim. "Daarnaast is er een selectie import-snoep. Uit bijvoorbeeld Amerika en Japan." Chocolade blijkt het in de winkel in Huizen goed te doen en is daarom uitverkoren als een van de vier winkels in Nederland om de chocoladelijn van Coco & Sebas Dutch Chocolate te gaan verkopen. In een stelling langs de wand staan de doosjes met pindarotsjes, repen en hazelnootballen mooi tentoongesteld. Het is chocolade die de smaakpapillen moet strelen. Zo zit er in het pure pindarotsje een vleugje zeezout. "Dat vinden mensen soms even wennen, maar het is heel erg lekker. Binnenkort komen er ook bonbons." Om de lijn te promoten komt patissier Remy Rombouts tijdens de Huizerdag chocoladeklompjes maken. "Dat vonden we mooi passen bij het thema 'Vleugje Hollands'. Liefhebbers kunnen de klompjes aanschaffen of een van de andere producten uit deze lijn."

De nieuwe chocoladelijn Coco & Sebas Dutch Chocolate.