Oud-Hollandse spelletjes zetten het thema 'Vleugje Hollands' van de Huizerdag kracht bij.
Oud-Hollandse spelletjes zetten het thema 'Vleugje Hollands' van de Huizerdag kracht bij. Foto's: Foto Miché / Peter Mol

Kick-off mooie start Huizerdag

HUIZEN De Huizerdag is afgelopen zaterdag feestelijk begonnen met de kick-off in Winkelcentrum Oostermeent. Het was mooi weer en gezellig druk.

Zowel de winkeliers als de Stichting Huizerdag zijn tevreden hoe een en ander verlopen is. "Nu hopen dat het vrijdag en zaterdag ook zulk mooi weer is", aldus Huizerdag-voorzitter Boudewijn van Meggelen.

Waterballen
Voor de waterballen in de aanloophaven stond de hele dag een rij met kinderen, die graag even over het water wilden lopen. Ook waren er voor de kinderen een springkussen en oud-Hollandse spelletjes.
Onder het genot van een drankje werd bovendien genoten van het muziekaanbod op het podium. Dries Roelvink was de hoofdact. "Het was leuk om hier in Huizen op te treden", zei hij na afloop.

Voorproefje

Op vrijdag is het tijd voor het Huizer Voorproefje. Vanaf 18.30 uur tot 22.30 uur is er dan een gezellig programma op het Oude Raadhuisplein met onder andere drie modeshows, waarbij lokale bedrijven hun nieuwste collecties showen. Deze zijn om 19.00, 20.00 en 21.00 uur.

Huizerdag

De Huizerdag zelf start zaterdag officieel om 12.00 uur met een recordpoging zumba-dansen met Sport City. Al een uur eerder, om 11.00 uur, start het programma op het Oude Raadhuisplein.

Zie ook: Huizerdag.nl.

De jeugd stond de hele dag in de rij voor de waterballen.
Dries Roelvink kreeg het publiek aan het zingen.