Een groepsfoto van Circus Sijm.
Een groepsfoto van Circus Sijm. Foto: Circus Sijm

Bekroond circus Sijm komt met nieuwe show naar Huizen

HUIZEN Circus Sijm komt vanaf woensdag 27 september tot en met zondag 1 oktober naar de IJsselmeerstraat met een nieuwe show. Lezers kunnen 25 x 2 kaarten winnen voor de voorstelling van 27 september 15.30 uur.

"Alsof je bij hem te gast bent. In zijn piste serveert directeur Alex Sijm van het Noord-Hollands familiecircus een maaltijd van spanning, humor, magie en muziek. En dat alles overgoten met een saus van vaart en 'aanraakbaarheid'." In november is het circus voor haar manier van werken onderscheiden met de NHN Cultuur Award 2016. Om dit te vieren is het gezelschap op tournee met een compleet nieuwe show, die ook in Huizen te zien zal zijn.

Circus Sijm presenteert in haar verwarmde tent de productie 'De Toekomst van de Historie', een ode aan het klassieke circus. Een show met twaalf nieuwe acts en speciaal ontworpen showkostuums met veren, glitters en strass. "Een gewaagde stap, want het publiek is verwend. Televisie en internet bieden een overdaad aan amusement. Het publiek kan tegenwoordig overal terecht voor shows in megatenten en luxe theaters", aldus het circus. De intieme tent waarin Sijm zijn show presenteert, lijkt daarmee een bescheiden alternatief, maar dit circus ontleent zijn kracht juist aan die kleinschaligheid. In een sfeervolle aankleding met duizenden lampjes geeft zij gasten een warm onthaal rondom de cirkel, die piste wordt genoemd.
Dan volgt een programma met artiesten uit alle hoeken van Europa: een ontroerend paardennummer en spierkrachtacrobatiek waar menig sportschool jaloers op zou zijn. Het Italiaanse clownsduo Di Lello's blinkt uit met een combinatie van muziek, ballet en mimiek waarmee het stel bewijst dat humor nauwelijks woorden nodig heeft om tijdloos grappig te zijn.
In alles blijkt de gekozen maat van de tent juist groots te zijn. Want als toeschouwer voel je de vlammen van de vuurspuwer, ruik je de paardjes die met pluimen voorbij galopperen en zie je het zweet op het voorhoofd van de acrobaten. Als de clown even later zo moet huilen dat de tranen als straaltjes richting het publiek stromen, voel je letterlijk de betrokkenheid.
Producent Sijm boekt succesnummers van circussen in heel Europa en maakt hiervan een programma met een uitgekiende mix van muziek, licht en persoonlijke woorden.

Prijsvraag

Nieuwsblad voor Huizen / HuizerNieuws verloot 25 x 2 kaarten voor de voorstelling van 27 september 15.30 uur onder lezers die het juiste antwoord geven op de vraag: 'Met welke prijs is Circus Slijm in 2016 onderscheiden?' Wie een kans wil maken moet uiterlijk zondag 17 september het antwoord mailen naar prijsvraag@circussijm.nl.
Kaarten zijn online en bij de kassa te koop. Wie tot uiterlijk twee uur vóór de gekozen voorstelling reserveert via www.circussijm.nl betaalt per entreebewijs € 12,-. De normale prijs aan de kassa is € 16,-, ongeacht de leeftijd, maar 0 en 1 jaar gratis. De circuskassa is op voorstellingsdagen 60 minuten voor aanvang van iedere voorstelling geopend.

Zie ook circussijm.nl.

Show 'De Toekomst van de Historie' is een ode aan het klassieke circus