Wethouders Verhage (links) en Marlous Verbeek (midden) deden mee tijdens de opening.
Wethouders Verhage (links) en Marlous Verbeek (midden) deden mee tijdens de opening.

Huizerdag en open dag brandweer

HUIZEN Regen kon de Huizerdag niet deren. Volgens Boudewijn van Meggelen, voorzitter van de Stichting Huizerdag, zat de sfeer erin en ging men na de buien gewoon verder. "Natuurlijk hadden er bij mooi weer meer bezoekers geweest, maar we mogen niet klagen."

Hij schat dat iets minder bezoekers dan vorig jaar de Huizerdag hebben bezocht, maar is blij dat de gezelligheid er wel was. "Na een bui ging het publiek vrolijk verder, en dat is heel erg leuk. Ook voor de standhouders en de mensen die op de podia stonden."

Voorproefje

Tijdens het Huizer Voorproefje een dag eerder viel de regen met bakken uit de hemel, maar ook hier zat de sfeer er wel in. Helaas viel rond 21.15 uur de stroom uit. Uiteindelijk werd het probleem wel gevonden, maar werd het evenement toch stopgezet. "Jammer, want we hadden een hele goede band", zegt Van Meggelen. Ondanks de regen zat hier de sfeer er ook wel in.
Tijdens de Huizerdag hield de brandweer ook traditioneel weer haar open dag. Ook deze trok weer veel bezoekers. Er werden diverse demonstraties gegeven: de KNRM was er met divers materiaal, waaronder een waterscooter, en de Verkeers Ongevallen Analyse van de politie was aanwezig.
Voor kinderen was er de mogelijkheid om met een brandweerslang te spuiten en hiermee een minibrandweerwagen te verplaatsen. Daar werd veel gebruik van gemaakt.

De opening van het schaakbord op Plein 2000.
Bungelen in de touwen.
Diverse sporten kunnen tijdens Sportweek Huizen worden uitgeprobeerd.
Demonstraties op de open dag van de brandweer.
Waar kinderen alvast brandweervaardigheden konden oefenen.