Een actiemoment uit de wedstrijd van Huizen tegen Bloemendaal.
Een actiemoment uit de wedstrijd van Huizen tegen Bloemendaal. Foto: Bob Awick

Hockeyclub klaar voor hoofdklasse

HUIZEN "En dan is het eindelijk zover. Zondag 17 september en hoofdklasse hockey wordt ook aan de Bestevaer gespeeld. Nieuwe goals, de camera's van Ziggo op een nieuwe steiger, een prachtig spandoek van MA1 aan het hek en een barretje bij de tribune", schrijft trainer Boaz Janssen op de website van de club. De dames verliezen helaas wel hun eerste thuiswedstrijd in de Hoofdklasse met 0-1 van Bloemendaal.

De week daarvoor had het damesteam al uit tegen topper Amsterdam gespeeld. Daar werd met 4-1 verloren. "Huizen is een familieclub", meldt bestuurslid Jaap Weijermans. "Dat blijven we ook. We hebben speciaal iemand aangesteld die zich bezig gaat houden met de breedtesport binnen de vereniging." Wel zijn er een aantal kleine dingen anders dan vorig seizoen. "We hebben faciliteiten aan moeten leggen voor de televisie. Er staat nu een toren voor Ziggo, want daar wordt het hockey uitgezonden", zegt Weijermans. Ook moet de club nu rekening houden met eventuele dopingcontroles bij de speelsters van het eerste damesteam. "Maar daarnaast is er eigenlijk weinig veranderd."
De club wil een familieclub zijn waar tophockey wordt gespeeld. "Ons doel was nooit op zich om de hoofdklasse te halen. Dit team speelt echter al zeven jaar samen en zat er al twee jaar dichtbij." Om te zorgen dat er van onderop genoeg aanvulling komt om op hoog niveau te blijven spelen, werd er deze zomer een Jong Dames 1 opgericht. "Hier mogen speelsters van 18 tot en met 25 jaar in spelen. Dan is de overgang naar de senioren niet te groot. Overigens spelen er ook meiden van 17 jaar in mee."
Trainer Boaz Janssen was blij met het aanwezige publiek. "Ons dank je wel komt nog in de vorm van mooi spel en punten. We hopen die samen met jullie te kunnen vieren", laat hij de supporters weten.