Bo Duim fietst 470 kilometer voor goede doel

HUIZEN Bo Duim (38) uit Huizen fietst van 22 tot 25 september mee tijdens de jaarlijkse Colt Charity Bike Ride om geld in te zamelen voor sportvereniging Only Friends en het Friendship Sports Centre in Amsterdam, het enige sportcentrum in Europa dat volledig is uitgerust voor kinderen en jongeren met een beperking.

De tocht van 470 kilometer start in Barcelona en eindigt in Valencia. Bo's werkgever, netwerkleverancier Colt Technology Services, verdubbelt het sponsorgeld. Wie Bo wil sponsoren kan dit doen via zijn actiepagina: iederemetertelt.nl/actie/bo-duim.

Bo zal verslag doen van zijn tocht via Twitter: @bo_duim.


20.107 euro voor KWF Kanker-bestrijding

Huizen De collecte voor KWF Kankerbestrijding in Huizen heeft maar liefst 20.107 euro opgebracht.

"Dankzij uw vrijgevigheid kan KWF investeren in nieuwe doorbraken in kankeronderzoek, zodat we samen de dag steeds dichterbij brengen dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker", meldt de organisatie.

Doorbraken

Dankzij doorbraken in kankeronderzoek overleven patiƫnten nu bepaalde soorten kanker waar ze vroeger aan zouden zijn gestorven. Sinds de oprichting van KWF in 1949 is het percentage patiƫnten dat 5 jaar na hun diagnose nog in leven is, gestegen van 25% naar 62%. Door innovatie en techniek kunnen we nieuwe doorbraken in kankeronderzoek versnellen. Als je geld geeft voor onderzoek, geef je dus eigenlijk tijd aan iemand met kanker. Lees meer over doorbraken als immunotherapie en slimme medicijnen op kwf.nl/nieuwedoorbraken.