Er werd fanatiek meegedaan aan de HAKA.
Er werd fanatiek meegedaan aan de HAKA. Foto: Bob Awick

Stralende afsluiting Sportweek Huizen op strand Zomerkade

HUIZEN De Sportweek in Huizen is zondag stralend afgesloten met een Beach Sport Festival aan het strand aan de Zomerkade.

De hele week was het slecht weer, maar het strand lag er zondagochtend stralend bij in de zon. Naar schatting waren er 300 tot 500 bezoekers en deelnemers verspreid over het evenement.

Clinics

De dag begon met een deel van een Maori HAKA, die ook door het Nieuw-Zeelandse rugbyteam wordt gedaan voordat zij de wedstrijd beginnen.

Winnaars

Het beachvolleybaltoernooi, waaraan 10 teams meededen, werd uiteindelijk gewonnen door de leerkrachten van het Erfgooiers College. Zij wonnen de finale van de Braziliaanse dames BR-3. Winnaars bij het beachsoccer, waaraan 14 teams deelnamen, waren de Black Devils onder de 16 jaar en Blue Strikers bij de mix van meiden en jongens onder 12 jaar.
Modelbouw Club Huizen was uitgerukt met een op afstand bestuurbare jeep, die door menig vader en kind werd bestuurd. Verder was er trailrunning en bootcamp voor volwassenen en kinderen, touwtrekken, zumba en streetdance, kickboksen en judo, zitgym voor golden oldies en kennismaking met beachrugby. Surfclub Gooimeer verzorgde workshops suppen en surfen.
Verse koffie werd geschonken door Fortune Coffee en een gezonde lunch werd mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Albert Heijn Huizen.