Afbeelding
Foto: Bob Awick

Provincie: 'Voorstel samenwerking'

HUIZEN De provincie heeft de gemeenten Huizen, Blaricum en Laren laten weten dat zij in de eerste week van oktober moeten komen met een uitgewerkt voorstel voor samenwerking. Dan kan de provincie dit meenemen in het besluit over de herindeling en een eventuele fusie tussen de gemeenten dat zij op 7 november neemt.

"De raden van Laren, Blaricum en Huizen hebben naar aanleiding van de gevoerde open overleggen een gezamenlijke zienswijze vastgesteld op respectievelijk 28 juni, 4 en 13 juli 2017. Hierin delen zij mee te werken aan een voorstel aan de provincie", staat in de brief van de provincie.

Zelfstandig
"De inzet is om als gemeenten zelfstandig te blijven en gezamenlijk een stap te zetten om bij te dragen aan versterking van de regionale bestuurskracht. Kern van het initiatief is het mandateren van wethouders om namens Blaricum, Huizen en Laren te acteren op regionale dossiers. Hiervoor willen de gemeenten een lichte gemeenschappelijke regeling in het leven roepen. De gemeente Eemnes zou desgewenst ook kunnen deelnemen. De raden spreken ook uit de ambtelijke samenwerking te willen verbreden en versterken om de kwetsbaarheid ook in termen van dienstverlening en bedrijfsvoering te verminderen."

5