In de verte de eigen boot van Stichting Gooimeerzeilein.
In de verte de eigen boot van Stichting Gooimeerzeilein. Foto's: St. Gooimeerzeilen

Stichting Gooimeerzeilen sluit seizoen af

HUIZEN De Stichting Gooimeerzeilen heeft afgelopen zondag het seizoen afgesloten met een vaartocht en een barbecue bij de AVOH.

"We waren met zo'n dertig mensen, vrijwilligers en deelnemers", vertelt penningmeester Jan Wigle.

De stichting wil mensen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met de zeilsport en geeft daarom cursussen waar deelnemers de basisbeginselen van het zeilen krijgen aangeleerd. Hiervoor heeft de stichting eigen zeilschepen in het bezit.

"Een van deze schepen ging ook mee tijdens de vaartocht, die we in totaal met vijf zeilschepen hebben gemaakt. Een aantal van onze schippers heeft zelf een boot en we vragen altijd of ze daarmee willen varen. Zo maken de deelnemers ook kennis met zeilboten met een kajuit."

Volgens Wigle had de club het getroffen met het weer. "'s Middags waaide het ook nog een beetje, zodat we ook nog even lekker konden zeilen."

Het seizoen is nog niet helemaal afgelopen. "Een aantal cursussen loopt nog en als er nog een paar mooie dagen komen, kunnen we nog van het mooie weer profiteren. Eind oktober tuigen we de boten echt af en gaan ze op de kant. Zo rond 20 april gaan de boten weer het water in. Vanaf januari kunnen geïnteresseerden zich ook weer aanmelden voor onze cursussen."

Op laagdrempelige manier kennismaken
met de zeilsport

Zie ook gooimeerzeilen.nl.

Na afloop was er een barbecue.
Gezellig genieten op het terras.