Vivian vond tijdens de Sportweek haar sport.
Vivian vond tijdens de Sportweek haar sport. Foto: Uniek Sporten

Uniek Sporten gelanceerd

HUIZEN Vivian van Leeuwen (23) is docente Nederlands in opleiding. Ze is rolstoelafhankelijk, maar absoluut niet bang om een temperamentvolle sport te doen. Zij vond haar sport in de Sportweek van 2017. Tijdens deze week werd ook unieksporten.nl gelanceerd, de sportcommunity met inspiratie en hulp voor sporten en bewegen voor mensen met een beperking, van sporters voor sporters.

Het doel van Uniek Sporten is om zo veel mogelijk mensen in beweging te krijgen. Vanaf de Sportweek, die plaatsvond van 9 tot en met 17 september, staat de site online met mooie inspirerende, realistische verhalen en ook praktische tips. Over iemand die twee keer per week een sportschool bezoekt of iemand die na lang oefenen zelf weer de trap op kan lopen. Die kilo's lichter is nu hij of zij weer in beweging is. Of met een handbike weer meegaat met zijn of haar oude wandelclub.
Zo iemand is Vivian, rolstoelafhankelijk, maar absoluut niet bang om een temperamentvolle sport te doen. "Het is een soort escape; tijdens dat uurtje op zaterdag ben ik even niet bezig met school, mijn gezondheid en energievretende dingen die allemaal nog op het programma staan. Het biedt een fijne structuur, ik heb vrienden gemaakt die ik anders nooit had ontmoet."

Al bijna 80% van het sportaanbod in Nederland is in Uniek Sporten te vinden. "Je kunt sportaccommodaties beoordelen op toegankelijkheid; dit doen we in samenwerking met het Mulier Instituut", aldus Arjo Wijnhorst, bedenker van Uniek Sporten.
Wie nog op zoek is naar een passende sport/beweegactiviteit kan terecht bij de regiomedewerker aangepast sporten van Team Sportservice 't Gooi via mail rmeurkens@sportservicehetgooi.nl of 035-6921623.