Kinderen konden taartjes versieren.
Kinderen konden taartjes versieren.

Burendag
De Draaikom

HUIZEN De TheeTuin bij Het Huis van de Buurt De Draaikom is zaterdag tijdens Burendag officieel geopend door wethouder Gerrit Pas en Peter Corbeel, beleidsmedewerker bij de gemeente.

Dit deden zij door met een kruiwagen met servies rond te rijden en thee uit te serveren. "We zijn drie jaar bezig geweest met de tuin. De voormalige zandbak is omgetoverd tot een mooie tuin", vertelt Robert Harsevoor. De tuin werd aangelegd door deelnemers aan het project Tijd voor Meedoen, met steun van vele ondernemers en het Oranjefonds.

In de tuin zijn allerlei leuke plekjes gecreƫerd waar mensen met een kopje thee of koffie kunnen zitten. Hier kan onder meer een high tea worden geserveerd, ook weer verzorgd door deelnemers aan Tijd voor Meedoen.

Compliment

De TheeTuin was nog niet officieel in gebruik genomen en Burendag was daar een uitgelezen dag voor. "We boften met het mooie weer. Als het regent komen er toch veel minder mensen. Nu waren er rond de 400. Dat is een mooi getal. We willen er zijn voor de buurtbewoners. Als die de weg naar ons weten te vinden, dan hebben we ons doel bereikt. Ik denk dat dat wel lukt. Soms komen er buurtbewoners in de tuin zitten die hun eigen koffie of thee meenemen. Die drinken ze dan hier op en vervolgens gaan ze weer naar huis. Een groter compliment kunnen wij niet krijgen."

Op het plein was plaats voor veel vertier.
Gezellig met je buren babbelen in de net geopende TheeTuin.
Wethouder Gerrit Pas verrichtte de officiƫle opening van de tuin.